Acasă Externe Întrevederea Bogdan Aurescu – Miroslav Lajčák

Întrevederea Bogdan Aurescu – Miroslav Lajčák

DISTRIBUIȚI

 167986 – 18022023 – Ministrul Afacerilor Externe Bogdan Aurescu a avut vineri, 17 februarie 2023, o întrevedere cu Reprezentantul Special al Uniunii Europene pentru Dialogul Belgrad-Priştina şi alte aspecte regionale din Balcanii de Vest, Miroslav Lajčák, în marja participării la Conferința pentru Securitate de la München.

În cadrul discuțiilor, a avut loc un schimb de vederi privind situația din Balcanii de Vest, fiind reliefată necesitatea intensificării cooperării la nivel european și regional, în vederea realizării unor progrese benefice întregii Europe.

În context, ministrul român de externe a subliniat importanța avansării Dialogului Belgrad-Priștina, facilitat de Uniunea Europeană, în special în contextul de securitate actual și al vulnerabilităților amplificate de războiul din Ucraina, și a reiterat susținerea deplină pentru activitatea desfășurată de Reprezentantul Special al UE Miroslav Lajčák în acest sens.

Șeful diplomației române a exprimat aprecieri pentru eforturile depuse de Reprezentantul Special pentru depășirea tensiunilor recente care au marcat relația Belgrad-Priștina și pentru menținerea stabilității regionale.