Acasă Externe Agenda Europeana Janez Lenarčič: Strategia UE de pregătire în situații de criză și obiectivele...

Janez Lenarčič: Strategia UE de pregătire în situații de criză și obiectivele de consolidare a rezilienței

DISTRIBUIȚI

168058 – 25022023 –Comisarul pentru gestionarea crizelor, , a participat la București la un dialog în cadrul Forumului european privind reducerea riscurilor de dezastre în perioada 2021-2030.

Evenimentul a fost  organizat de Biroul Organizației Națiunilor Unite pentru reducerea riscurilor de dezastre și de Guvernul României. În cadrul acestui eveniment, comisarul a prezentat, în linii mari, strategia UE de pregătire și răspuns în situații de criză, precum și obiectivele de consolidare a rezilienței. Acesta a solicitat guvernelor și altor instituții să pună în aplicare obiectivele europene în materie de reziliență în caz de dezastre,••• pe care Comisia le-a adoptat la începutul lunii.

În timpul vizitei sale în România, comisarul european a avut, de asemenea, întâlniri cu președintele Klaus Iohannis și cu prim-ministrul Nicolae Ciucă. România este un actor-cheie în cadrul mecanismului de protecție civilă al UE: de exemplu, în urma recentului cutremur, a trimis imediat echipe de salvare în Turcia și ajutoare în natură în Siria. Prin intermediul platformei sale din Suceava, România oferă, de asemenea, sprijin logistic esențial pentru operațiunile de solidaritate din Ucraina.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.