Acasă Economie Prim-ministrul Nicolae Ciucă la întâlnirea cu CIS: ”Încurajăm dezvoltarea capacităților de procesare...

Prim-ministrul Nicolae Ciucă la întâlnirea cu CIS: ”Încurajăm dezvoltarea capacităților de procesare în țară”

DISTRIBUIȚI

  167812 – 01022023 – Prim-ministrul Nicolae-Ionel Ciucă a discutat, la Palatul Victoria, cu reprezentanții Consiliului Investitorilor Străini despre privind regimul fiscal, digitalizarea administrației, reducerea birocrației, stabilitatea și predictibilitatea cadrului fiscal și planurile de investiții în țara noastră.

Apreciind creșterea interesului investitorilor străini, confirmată de volumul record al investițiilor străine directe de anul trecut, care au depășit 11,3 miliarde euro, cel mai înalt nivel din ultimii 30 de ani, prim-ministrul Guvernului României  a transmis că sprijinirea investițiilor cu valoare adăugată ridicată este prioritară, în special în domenii precum digitalizare, inovare, dezvoltare de noi tehnologii, se arată într-un comunicat de presă al Guvernului.

”Valorificarea resurselor naturale ale României trebuie să se facă în primul rând prin procesarea în țară și valorificarea acestora ulterior, motiv pentru care încurajăm dezvoltarea capacităților de procesare și utilizarea în acest sens a celor mai inovatoare soluții. În același timp, tratăm cu respect nevoia de predictibilitate fiscală a mediului de afaceri și, după modelul anului trecut, vom avea consultări pe marginea acestui cadru. Am încredere că vom reuși și în acest an, prin investiții guvernamentale masive, printr-un proces dinamic de atragere a banilor europeni, să dezvoltăm și să modernizăm economia României. Agenția Română de Investiții și Comerț Exterior, înființată la nivelul Guvernului, va reprezenta un partener de dialog, dar și un catalizator activ în relația cu mediul de afaceri, atât din perspectiva investitorilor străini, cât și pentru a sprijini capitalul românesc”, a declarat prim-ministrul Nicolae-Ionel Ciucă.

Reprezentanții CIS au menționat nevoia de consultare permanentă în cazul unor modificări legislative și de asigurare a unei perioade de adaptare în situația unor schimbări complexe și și-au oferit expertiza pentru politicile guvernamentale privind utilizarea fondurilor europene și atragerea de noi investiții.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.