Acasă Cultura/Media Zilele Francofoniei la BMB

Zilele Francofoniei la BMB

DISTRIBUIȚI

  168069 – 27022023 – Biblioteca Metropolitană București (BMB) prin Direcţia Cultură, Învăţământ, Turism a Primăriei Municipiului Bucureşti celebrează Ziua Internațională a Francofoniei printr-o serie de activități cultural – educative pe parcursul lunii martie a.c., denumite generic „Zilele Francofoniei” și marchează 30 de ani de la aderarea României la Francofonia Instituțională.

Artoteca BMB va găzdui în perioada 6 – 31 martie expoziţia ,,Fondul Mircea Eliade – Biblioteca de la Paris” ce cuprinde documente de colecție: volume, scrisori, manuscrise, jurnale și obiecte personale.

În perioada 1-31 martie 2023, expoziția outdoor „Oameni de cultură români din spațiul francofon în colecțiile Bibliotecii Metropolitane București” va putea fi vizionată pe gardul Sediului Central „Mihail Sadoveanu”, iar în data de 30 martie, de la ora 17:30, vă așteptăm la un spectacol de muzică clasică, cu arii și cântece în limba franceză.

În cadrul Filialei Elena Văcărescu vor fi organizate în săptămânile 13-18 martie 2023 și 27-31 martie 2023 o serie de întâlniri, sub titulatura „Dialoguri despre cultura și civilizația francofonă”, la care vor participa elevii Școlii Superioare Comerciale „Nicolae Kretzulescu” din București.

Părinții și copiii, alături de invitați din cadrul instituțiilor de învățământ, sunt așteptați la ,,Ora de povești francofone”, la Filiala Ion Creangă marți, 7 martie 2023, începând cu ora 17:00, și la Filiala Emil Gârleanu miercuri, 22 martie 2023, începând cu ora 17:00.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.