Acasă Economie Campanie de colectare cu premii la Popești-Leordeni și Chiajna

Campanie de colectare cu premii la Popești-Leordeni și Chiajna

DISTRIBUIȚI

 168407 – 29032023 –  În perioada 27 martie-2 aprilie 2023, Primăria Orașului Popești-Leordeni, Primăria comunei Chiajna și Blue Planet, organizează două campanii de colectare deșeuri de echipamente electrice și electronice (inclusiv becuri și neoane) în cele două localități ilfovene.

Conform studiului “Obiceiurile populației României cu privire la echipamentele electrice de mici dimensiuni”, dezvoltat de ECOTIC în 2022, 10,5% din echipamentele de mici dimensiuni analizate și care se află în casele românilor sunt păstrate chiar dacă sunt nefolosite sau defecte. Unul dintre principalele motive, invocat de 32% dintre respondenți, a fost necunoașterea modalităților de debarasare.

În acest context, la dispoziția locuitorilor din Popești-Leordeni vor fi puncte de colectare pe străzile Amurgului, Pavel Ceamur și Leordeni.

Deșeurile voluminoase vor fi preluate gratuit de la domiciliu, cu programare la numărul de telefon 0371 470 331.

În Chiajna, punctele de colectare a deșeurilor vor fi pe străzile Gării și Tineretului. Numărul de telefon la care se pot face programări pentru preluarea gratuită a deșeurilor voluminoase este 0371 443 854.

 Pentru încurajarea comportamentului responsabil, organizatorii campaniei vor premia, pe loc, fiecare persoană care predă minimum 15 kg (cumulate) de deșeuri.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.