Acasă Cultura/Media Festivalul concurs de teatru şcolar ”Hai la teatru!”

Festivalul concurs de teatru şcolar ”Hai la teatru!”

DISTRIBUIȚI

 168275 – 21032023 – Un număr 39 de trupe participă, la Iaşi, la o nouă ediţie Festivalului concurs de teatru şcolar ”Hai la teatru!”.

Directorul artistic al Teatrului, Oltiţa Cîntec, a precizat la Radio România Iași că textele prezentate pe scenă sunt dintre cele mai diverse: ”Festivalul nostru este structurat pe categorii de vârste, pe trei secțiuni: clasele 1-4, 5-8 și 9-12. Anul acesta, de exemplu, 51 de coordonatori s-au ocupat de cele 39 de trupe care au rămas în concurs. Sunt în principal cadre didactice, dar unele dintre trupe beneficiază și de colaborarea cu actori. De anul acesta avem și un atelier pe tema contribuției teatrului școlar în dezvoltarea personală în adolescență”, a spus Oltiţa Cîntec la RRA.

A XVI-a ediție a Festivalului concurs de teatru școlar “Hai la teatru!” se desfășoară în cele două săli ale Teatrului Luceafărul în zilele de 20 și 21 martie. Calendarul Festivalului este stabilit într-o perioadă în care atenția întregii lumi este îndreptată mai intens asupra creației scenice – 20 martie este desemnată de UNESCO Ziua Internațională a Teatrului pentru Copii și Tineret, pe 21 martie se celebrează Ziua Mondială a Marionetei, iar 27 martie este Ziua Mondială a Teatrului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.