Acasă Social O fi mult, o fi puțin?

O fi mult, o fi puțin?

DISTRIBUIȚI

 168403 – 29032023 –  Aproape 2.000 de șoferi au fost sancționați săptămâna trecută de polițiștii Brigăzii Autostrăzi, majoritatea (725) pentru depășirea limitei de viteză. Nefolosirea centurii de siguranță a fost sancționată în 215 cazuri. Pentru defecțiuni tehnice, polițiștii au dat 33 de sancțiuni, iar în 23 de cazuri – pentru lipsa ITP.

În cazul a 186 de șoferi profesioniști, polițiștii au descoperit că nu au respectat perioada de odihnă obligatorie sau că aveau tahometrele defecte.

Polițiștii au aplicat 11 sancțiuni persoanelor aflate sub influența alcoolului la volan, 26 pentru staționarea pe banda de urgență, 4 pentru depășiri neregulamentare, 3 pentru mers pe contrasens și 2 pentru conducere agresivă.

Au fost reținute 158 de permise de conducere (103 pentru viteză și 4 pentru infracțiuni) și au fost retrase 72 de certificate de înmatriculare. Au fost constatate și alte 17 infracțiuni.

Poliția nu a precizat care este amploarea neregulilor constatate, neexistând o comparație cu verificările din perioade anterioare și nici care este procentul șoferilor sancționați din totalul verificărilor realizate în perioada menționată.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.