Acasă Economie 60 de milioane de euro, împrumutați pentru “Prevenirea și reducerea poluării din...

60 de milioane de euro, împrumutați pentru “Prevenirea și reducerea poluării din spațiul rural”

DISTRIBUIȚI

 168505 – 07042023 – România a semnat cu BIRD un Acord de împrumut cu Banca Mondială pentru finanțarea, cu 60 de milioane de euro, pe o durată de 5 ani, a Proiectului “Prevenirea și reducerea poluării din spațiul rural”, Rambursarea creditului se va face într-o singură tranșă, în 15 aprilie 2035.

“Prevenirea și reducerea poluării din spațiul rural” urmărește prevenirea și reducerea poluării din spațiul rural, în special cu nitrați, amoniac, pesticide și antibiotice, prin 2 componente: una instituțională și una dedicată fermierilor.

Vor fi finanțate modernizarea instituțiilor publice – Administrația Națională „Apele Române” (ANAR), Autoritatea Națională Fitosanitară și Direcția Îmbunătățiri Funciare și Fond Funciar, din cadrul Ministerul Agriculturii – responsabile de monitorizarea și controlul poluării, în special prin investiții în digitalizare și în echipamente de monitorizare și laboratoare.

De asemenea, prin intermediul organizațiilor de fermieri, vor fi modernizate minimum 70 de ferme care vor sta la baza unor rețele naționale de transfer de cunoștințe, concomitent cu o amplă campanie națională de informare și conștientizare.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.