Acasă Anchete Interne Arestați preventiv pentru trafic de persoane și proxenetism

Arestați preventiv pentru trafic de persoane și proxenetism

DISTRIBUIȚI

 168528 – 11042023  – Polițiștii Serviciului de Combatere a Criminalității Organizate Tulcea, împreună cu procurorii DIICOT Tulcea, au documentat activitatea infracțională a unor persoane bănuite pentru săvârșirea infracțiunilor de constituirea unui grup infracțional organizat, trafic de minori și proxenetism.

Potrivit anchetatorilor, în iulie 2018, patru bănuiți ar fi constituit în Tulcea un grup infracțional organizat, în scopul comiterii infracțiunilor de trafic de minori, trafic de persoane și proxenetism.

 Doi dintre membrii grupului ar fi recrutat prin metoda ,,loverboy’’, în vederea exploatării sexuale, două minore (de 14 și 15 ani), pe care le-ar fi obligat să se prostitueze, profitând de starea de vulnerabilitate a acestora.

Minorele ar fi fost adăpostite de membrii grupului în municipiul Tulcea, aceștia ocupându-se de postarea anunțurilor necesare în vederea atragerii de clienți.

La sfârșitul lunii iunie 2019, una dintre minore a născut, fiind preluată de DGASPC Tulcea.

În perioada de activitate a grupului infracțional organizat (2018 – 2023), membrii acestuia ar fi transportat în străinătate (Austria, Germania și Anglia) mai multe femei, în vederea practicării prostituției. Banii obținuți în străinătate ar fi fost colectați și transportați fizic în țară sau ar fi fost transferați prin intermediul societăților de transfer rapid.

La percheziții au fost descoperiți și ridicați 7.480 de euro, 6.800 de lei, bijuterii, documente de identitate ale victimelor, înscrisuri relevante pentru soluționarea cauzei, 15 telefoane mobile, o unitate de memorie și un autoturism.

Judecătorul a decis arestarea preventivă a trei bănuiți, iar pentru al patrulea – arestarea preventivă în lipsă.

Perchezițiile au fost realizate cu sprijinul BCCO Constanța și DOS.

Pe parcursul întregului proces penal persoanele cercetate beneficiază de drepturile și garanțiile procesuale prevăzute de Codul de procedură penală, precum și de prezumția de nevinovăție.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.