Acasă Social Aparare Investiții din PNRR pentru infrastructura sanitară militară

Investiții din PNRR pentru infrastructura sanitară militară

DISTRIBUIȚI

 168619 – 21042023 – Patru spitale militare din țară – Spitalul Militar de Urgență „Dr. Ion Jianu” din Pitești, Spitalul Clinic de Urgență Militar „Dr. Ștefan Odobleja”, din Craiova, Spitalul Militar de Urgenţă „Dr. Alexandru Augustin” din Sibiu și Spitalul Militar de Urgență „Regina Maria” din Brașov, vor beneficia de o finanțare totală de aproximativ 400 milioane de lei din PNRR, pentru realizarea de construcții noi.

Joi, miniștrii Apărării și Sănătății au semnat contractele pentru finanțarea noilor proiecte în infrastructura sanitară militară, care va asigura servicii medicale militarilor şi civililor care activează în MApN, rezerviştilor Armatei României, militarilor aliați aflați în misiuni în țara noastră, dar şi pacienților civili.

La Spitalul Militar de Urgență „Dr. Ion Jianu” din Pitești va fi construit un pavilion nou de chirurgie posttraumatică a cărui valoare se ridică la aproximativ 111 milioane de lei (cu TVA), din care alocarea de la bugetul de stat este în sumă de aproape 4,7 milioane de lei.

Noi pavilioane politraumă vor fi ridicate la Spitalul Clinic de Urgență Militar „Dr. Ștefan Odobleja”, din Craiova – unde valoarea investiției se ridică la 52 milioane lei (2,6 milioane fiind cofinanțarea de la bugetul de stat), la Spitalul Militar de Urgenţă „Dr. Alexandru Augustin” din Sibiu, cu o investiție totală de 97 milioane de lei, din care cofinanțarea națională este aproape 5 milioane de lei, și la Spitalul Militar de Urgență „Regina Maria” din Brașov, unde vor fi alocate 135 de milioane de lei, cu o cofinanțare de 6,7 milioane de lei, toate valorile fiind cu TVA.

Noile pavilioane vor putea asigura servicii medicale pentru circa 33.000 de pacienți anual.

 „Sănătatea, educația, apărarea sunt elemente-cheie care contribuie la dezvoltarea generală a țării, a economiei, a infrastructurii celorlalte domenii ale societății noastre, pe fundamente solide și sustenabile”, a afirmat cu ministrul Angel Tîlvăr.

De asemenea, ministrul a subliniat că cele 11 spitale militare din țară oferă servicii medicale de înaltă calitate nu doar militarilor, ci oricărui cetățean, și că  datele statistice arată, an de an, că încrederea pacienților români în spitalele noastre militare este la un nivel ridicat.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.