Acasă Economie Ministrul Finanțelor: Consolidarea bugetară pe partea cheltuielilor, gest de responsabilitate

Ministrul Finanțelor: Consolidarea bugetară pe partea cheltuielilor, gest de responsabilitate

DISTRIBUIȚI

 168544 – 12042023 – Ministrul Finanţelor, Adrian Câciu, spune că deficitul colectării veniturilor la bugetul de stat nu este de 20 de miliarde de lei, ci de aproximativ 4,7 miliarde lei, motiv pentru care accentul trebuie pus pe îmbunătățirea activităților de colectare derulate de ANAF și de vămi.

Potrivit ministrului, citat de RRA, România are arierate recuperabile de încasat de 25 de miliarde și o evaziune fiscală estimată la 12%.

”Nu credeți că este bine să întărim colectarea? Dar este bine ca și statul să ia măsuri de consolidare bugetară pe partea cheltuielilor și să dea Dumnezeu ca la rectificare veniturile să fie pe măsura estimatului și atunci poate găsi ca supliment un pachet de măsuri pentru populație. Vă asigur că ceea ce face Guvernul în acest moment este un gest de responsabilitate”, a spus Câciu.

El a precizat că și anterior au fost necesare măsuri de ajustare a cheltuielilor, pe fondul unei slabe încasări a veniturilor.

Ministrul finanțelor a mai precizat că taxele nu vor crește, că toate contractele din PNRR vor fi finalizate și banii din acest program se vor încasa.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.