Acasă Anchete Interne Perchezitii la traficanți

Perchezitii la traficanți

DISTRIBUIȚI

168707  – 30042023   –  În perioada 13 – 27 aprilie a.c., polițiștii structurilor de combatere a criminalității organizate, împreună cu procurorii D.I.I.C.O.T., au efectuat 31 de acțiuni operative, pentru destructurarea grupurilor infracționale specializate în trafic de persoane, criminalitate informatică, trafic și consum ilicit de droguri și spălare de bani.

În cadrul acestor acțiuni, au fost efectuate 137 de percheziții domiciliare și 3 acțiuni de prindere în flagrant delict, fiind derulate activități investigative pentru probarea activității infracționale a 92 de persoane.

Au fost emise 56 de ordonanțe de reținere și 39 de mandate de arestare preventivă, iar, față de 17 persoane, a fost luată măsura controlului judiciar.

De asemenea, au fost indisponibilizate 277 de grame de substanțe psihoactive (NSP, fragmente vegetale), 7 grame de cocaină, 2.125 de grame de cannabis, 13 cântare de precizie și 17 grindere.

Totodată, au fost instituite măsuri pentru 11 laptop-uri, 4 tablete, 128 de telefoane mobile, 19 medii de stocare, 37 de cartele SIM, 3 arme letale, 2 arme neletale, 52 de cartușe, 8 carduri bancare, 15 autoturisme, 53.685 de euro, 216.079 de lei, 120 de dolari și 110 lire sterline.

În cadrul acțiunilor, alături de polițişti din cadrul structurilor de combatere a criminalității organizate, au participat luptătorii Serviciului pentru Intervenții și Acțiuni Speciale și polițiști din cadrul inspectoratelor de poliție județene și jandarmi.

n perioada 27-28 aprilie a.c., polițiștii Brigăzii de Combatere a Criminalității Organizate Constanța, împreună cu procurorii D.I.I.C.O.T. – Serviciul Teritorial Constanța, au documentat activitatea infracțională a 11 persoane, participante la un festival care se desfășoară în stațiunea Mamaia, cercetate sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de trafic internațional de droguri de risc şi mare risc, trafic de droguri de risc şi mare risc şi  deţinere, fără drept, de droguri de risc pentru consum propriu.

Din cercetări a reieșit că bănuiții ar fi introdus, în România, transportat, depozitat și  deținut cantități însemnate de droguri de risc și de mare risc, în scopul comercializării în cadrul unui festival ce se desfăşoară în staţiunea Mamaia, judeţul Constanța, la data de 27 aprilie a.c., la ore şi în locaţii diferite, fiind prinși, în flagrant delict, în timp ce comercializau astfel de substanţe.

De asemenea, aceștia ar fi promovat vânzarea drogurilor prin intermediul unor aplicații de mesagerie, precizând preţurile pentru fiecare tip de drog.

Ulterior, au fost puse în aplicare 4 mandate de percheziţie domiciliară, fiind identificate și ridicate 300 de comprimate de ecstasy, 70 de comprimate 2 CB („pink cocaine”) şi 100 de grame de cocaină, 50 de grame de ketamină, 10 grame de hașiș și 10 doze de metamfetamină.

Astfel, la data de 28 aprilie a.c., procurorii D.I.I.C.O.T. – Serviciul Teritorial Constanţa au dispus reţinerea a 6 persoane, cetăţeni străini, cercetate sub aspectul savârşirii infracţiunilor de trafic internațional de droguri de risc şi mare risc, trafic de droguri de risc şi mare risc şi  deţinere, fără drept, de droguri de risc pentru consum propriu.

În cursul aceleași zilei, judecătorul de drepturi și libertăți din cadrul Tribunalului Constanţa a dispus arestarea preventivă a reținuților, pentru 30 de zile.

Acțiunea a beneficiat de suportul de specialitate al Direcției Operațiuni Speciale din Poliția Română și de sprijinul Inspectoratului General al Poliției de Frontieră.