Acasă Anchete Interne Peste 37 de tone de deşeuri, oprite la Nădlac II

Peste 37 de tone de deşeuri, oprite la Nădlac II

DISTRIBUIȚI

 168698  – 28042023  – Poliţiştii de frontieră din cadrul Punctului de Trecere a Frontierei Nădlac II, împreună cu lucrători ai Comisariatului Județean Arad din cadrul Gărzii Naționale de Mediu, au efectuat controlul la intrarea în ţară, asupra unui mijloc de transport încărcat cu peste 37 tone de deșeuri, constând în diverse bunuri. Autorităţile de control nu au permis intrarea în ţară a mijloacelor de transport întrucât nu erau îndeplinite condiţiile legale necesare transporturilor.

În ultimele 24 de ore, poliţiştii de frontieră din cadrul Punctului de Trecere a Frontierei Nădlac II au efectuat, pe sensul de intrare în ţară, controlul specific asupra a două automarfare conduse de către doi cetățeni români. Șoferii transportau, conform documentelor de însoțire a mărfii, îmbrăcăminte, jucării, covoare, trolere, produse ornamentale și deșeuri provenite din vehicule scoase din uz, fără lichide sau alte componernte periculoase, de la diferite societăți comerciale din Germania și Franța pentru  firme din România.

Existând suspiciuni cu privire la legalitatea transportului în cauză, poliţiştii de frontieră au solicitat sprijin autorizat reprezentanților Comisariatului Județean Arad din cadrul Gărzii Naționale de Mediu.

În urma verificărilor efectuate, s-a constatat faptul că automarfarele erau încărcate cu  37.536 kg de deșeuri constând în îmbrăcăminte, jucării, covoare, trolere, produse ornamentale și deșeuri provenite din vehicule scoase din uz, fără lichide sau alte componernte periculoase pentru care șoferul nu a prezentat documentația necesară prevăzută de lege pentru importul acestor produse.

În consecinţă, autorităţile de control nu au permis accesul pe teritoriul României pentru mijlocul de transport în cauză, deşeurile fiind returnate societăţilor expeditoare.

 

 

 

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.