Acasă Politic România a obținut directoratul Centrului pentru Cooperare în domeniul Securităţii (RACVIAC)

România a obținut directoratul Centrului pentru Cooperare în domeniul Securităţii (RACVIAC)

DISTRIBUIȚI

168680  – 27042023 – Ambasadorul Constantin-Mihail Grigorie a fost ales prin consens, pentru perioada 1 mai 2023 – 1 mai 2026, în funcția de director al Centrului pentru Cooperare în domeniul Securităţii (RACVIAC) în cadrul celei de a 49-a reuniuni a Grupului Consultativ Multinaţional (MAG) al Centrului. Reuniunea a fost organizată la Belgrad de președinția sârbă a RACVIAC.

Deținerea funcției reprezintă o premieră pentru România.

În prezent, Constantin-Mihail Grigorie este Ambasador Extraordinar și Plenipotențiar al României în Croația. Anterior, a fost Ambasador Extraordinar şi Plenipotenţiar al României în Federaţia Rusă, Turcia, Bulgaria și Italia.

RACVIAC este o organizaţie interguvernamentală regională care facilitează dialogul în domeniul securităţii în Europa de Sud-Est, prin cooperarea dintre ţările din regiune şi partenerii internaţionali. Centrul, care acoperă o gamă largă de chestiuni politico-militare, cu accent pe integrarea euroatlantică, are 9 membri cu drept de decizie – Albania, Bosnia şi Herţegovina, Croaţia, Grecia, R. Macedonia de Nord, Muntenegru, România, Serbia şi Turcia.

 România a asigurat Președinția rotativă a Grupului Consultativ Multinaţional (MAG) în perioada octombrie 2021-octombrie 2022, având o parte operaţională consistentă asigurată de instituţiile naţionale.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.