Acasă Social Educatie Pacienții cu arsuri grave vor putea fi tratați în Belgia

Pacienții cu arsuri grave vor putea fi tratați în Belgia

DISTRIBUIȚI
Medical workers treat a patient with Covid-19 in the intensive care unit at the eHnv hospital (Etablissements Hospitaliers du Nord Vaudois) during the coronavirus disease (COVID-19) outbreak, in Yverdon-les-Bains, Switzerland, 04 November 2020. Switzerland as many countries in Europe impose more coronavirus restrictions as cases of Covid-19 patients spike in a second wave of pandemic. EPA-EFE/,Image: 567511301, License: Rights-managed, Restrictions: , Model Release: no

168679  – 27042023  – Guvernul a aprobat, în şedinţa de miercuri, un memorandum de înţelegere între Ministerul Sănătăţii, MAI, MAE şi MApN şi Ministerul Apărării din Belgia privind internarea şi tratarea pacienţilor români cu arsuri grave în Spitalul militar ”Regina Astrid” din Bruxelles.

Purtătorul de cuvânt al Guvernului, Dan Cărbunaru, a explicat că memorandumul creează cadrul de colaborare a celor două părţi în legătură cu internarea şi tratarea în Spitalul militar ”Regina Astrid” din Bruxelles a pacienţilor români cu arsuri grave.

În România există doar 24 de paturi în care pot fi tratate arsurile medii şi severe, cu mult sub numărul mare de pacienţi cu arsuri grave care trebuie trataţi şi pentru care este vital transferul în termen de 24 sau 48 de ore într-un centru performant.

2 COMENTARII

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.