Acasă Cultura/Media Vizită la Timișoara a Comisiei pentru cultură și educație a Parlamentului European

Vizită la Timișoara a Comisiei pentru cultură și educație a Parlamentului European

DISTRIBUIȚI

 168490 – 06042023  –  Șase deputați europeni s-au întâlnit cu autoritățile locale şi naţionale şi cu organizatorii programului cultural Timișoara 2023, în contextul unei vizite pe care au efectuat-o în perioada 3-5 aprilie, la Timișoara.

Delegaţia s-a întâlnit cu ministrul Culturii Lucian Romaşcanu şi au discutat posibile soluţii la nivelul UE pentru îmbunătăţirea rezilienţei industriilor culturale şi creative.

“Am vizitat un oraş care, de-a lungul secolelor, a fost întotdeauna un exemplu al diversităţii şi potenţialului cultural. Oraşul se bucură de prezenţa a trei teatre independente care pun în scenă piese în trei limbi diferite. A fost o onoare şi o plăcere pentru delegaţia CULT să viziteze o Capitală Europeană a Culturii atât de vibrantă, diversă şi uimitoare. În calitatea sa de Capitală Europeană a Culturii, Timişoara va găzdui o întreagă suită de evenimente ce vor întruchipa simplul adevăr al culturii care uneşte. Timişoara a fost Europa înainte ca Europa să existe”, a declarat Andrey Slabakov, șeful delegației.

Membrii delegației au vizitat expoziţii şi spaţii dedicate evenimentelor culturale, au participat la o conferinţă la Universitatea de Vest şi s-au întâlnit cu refugiaţii ucrainieni implicaţi în activităţi culturale în Timişoara.

În 2023 Timișoara împarte titlul de Capitală Europeană a Culturii (ECoC) cu Elefsina în Grecia și Veszprém în Ungaria. Este al doilea oraș românesc care deține acest titlu, după Sibiu în 2007. Timișoara a fost desemnată Capitală Europeană a Culturii pentru anul 2021. Cu toate acestea, în decembrie 2020, ca urmare a pandemiei de coronavirus, anul ECoC de la Timișoara a fost amânat din 2021 până în 2023.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.