Acasă Externe Agenda Europeana Ziua Europei 2023 – despre pace, securitate și democrație

Ziua Europei 2023 – despre pace, securitate și democrație

DISTRIBUIȚI

 168691  – 28042023  – La 9 mai, Uniunea Europeană va sărbători Ziua Europei 2023, moment în care va fi celebrată Declarația Schuman (1950). Pentru a marca această ocazie specială, instituțiile UE, inclusiv delegațiile și reprezentanțele UE din întreaga lume, vor organiza activități în cadrul cărora cetățenii vor avea posibilitatea să descopere și să se familiarizeze cu Uniunea Europeană, să afle despre modul în care UE sprijină pacea, securitatea și democrația.

Anul acesta, Ziua Europei va pune un accent special pe Anul european al competențelor 2023, care va debuta la 9 mai.

Cu ocazia Zilei Europei și în perioada din jurul ei, instituțiile UE vor găzdui activități interactive în cele 27 de state membre ale UE și din întreaga lume.

În toate cele 27 de state membre ale UE și în întreaga lume, instituțiile UE, împreună cu partenerii și rețelele lor, vor sărbători Ziua Europei printr-o serie de activități de implicare, informare și divertisment. Reprezentanțele Comisiei Europene, în strânsă cooperare cu birourile de legătură ale Parlamentului European, cu centrele Europe Direct și cu alți parteneri naționali și regionali, planifică diverse acțiuni pentru a marca ziua, cum ar fi activități de divertisment și jocuri de întrebări, festivaluri, activități sportive, evenimente și dezbateri culturale, dar și activități de vizibilitate și campanii pe platformele de comunicare socială.

În plus, delegațiile UE vor marca Ziua Europei în întreaga lume și vor evidenția unitatea și solidaritatea europeană.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.