Acasă Externe Amenințarea cu folosirea armelor nucleare, pe agenda Summitului G7 de la Hiroshima

Amenințarea cu folosirea armelor nucleare, pe agenda Summitului G7 de la Hiroshima

DISTRIBUIȚI

 168893 – 18052023 – Summitul G7 găzduit de președinția japoneză a G7 din acest an are loc în orașul Hiroshima (Japonia).

Uniunea Europeană va fi reprezentată de președintele Consiliului European, Charles Michel, și de președinta Comisiei Europene, Ursula von der Leyen.

Principalele probleme care vor fi discutate în cele opt sesiuni de lucru vizează agresiunea Rusiei împotriva Ucrainei, cooperarea cu partenerii internaționali, dezarmarea nucleară și neproliferarea nucleară, reziliența economică și securitatea, clima, energia și mediul și alimentația, sănătatea și dezvoltarea.

Președinția japoneză a invitat, de asemenea, lideri din Australia, Brazilia, Comore, Insulele Cook, India, Indonezia, Republica Coreea și Vietnam să participe la mai multe sesiuni de lucru în cursul summitului.

Summitul de la Hiroshima reprezintă o oportunitate pentru liderii G7 de a-și demonstra susținerea fermă pentru ordinea internațională bazată pe statul de drept și de a-și aprofunda relațiile cu sudul global.

În cadrul summitului, Japonia ar dori să demonstreze hotărârea fermă a G7 de a respinge categoric agresiunile militare, orice amenințări care se referă la armele nucleare și orice utilizare a acestora, precum și încercările de răsturnare a ordinii internaționale.

Comunitatea internațională se află în prezent într-un moment istoric de cotitură, după ce a trecut prin pandemia de COVID-19 și se confruntă cu agresiunea Rusiei împotriva Ucrainei, care a zdruncinat însuși fundamentul ordinii internaționale.

Summitul G7 este un forum care joacă un rol important în conturarea unor răspunsuri pe plan mondial la provocările globale, completând coordonarea economică globală asigurată de G20.

Acesta reunește lideri din Canada, Franța, Germania, Italia, Japonia, Regatul Unit, Statele Unite, cărora li se alătură lideri ai UE.

 

 

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.