Acasă Anchete Interne Încă un sindicat îngrijorat

Încă un sindicat îngrijorat

DISTRIBUIȚI

 168938 – 23052023 – Sindicatul național al polițiștilor și personalului contractual anunță, într-un comunicat, că 30% dintre candidații la școlile MAI au fost declarați nepromovați.

”Situația poate degenera dramatic, astfel încât numărul candidaților care vor ajunge, totuși, în 27 mai, în sălile de clasă, și vor fi triați, ulterior, de proba medicală, să fie sub cel al locurilor scoase la concurs, asta în condițiile în care deja sunt, din start, sub doi candidați pe un loc. Sau, așa cum MApN a decis, recent, în premieră național: admiterea în școlile vocaționale să se facă fără testare scrisă, doar pe bază de dosar și probe eliminatorii”, se arată în comunicat.

Sindicaliștii au tras mai multe semnale de alarmă referitoare la atractivitatea, în scădere dramatică, față de anii anteriori, vizavi de instituțiile de formare profesională inițială polițienești și militare, pe fondul predicitibilității tot mai precare în cele trei sisteme de referință care definesc interesul oricărui tânăr ce își dorește să îmbrace uniforma statului: sistemul carierei, sistemul salarizării și sistemul de pensionare.

Potrivit sursei citate, concurența la concursurile de admitere în școlile de profil a scăzut drastic, la ultimele sesiuni, iar trierea care se organizează anterior probei scrise, constând în probele sportive și psihologice, cu caracter eliminatoriu, reduce și mai mult numărul candidaților care ajung să susțin probele finale.

Prin urmare, dincolo de semnalul de alarmă legat de condiția fizică a potențialilor viitori polițiști, SNPPC cere politicienilor să oprească ”degringolada salarizării și a pensiilor militare”.

 

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.