Acasă Politic Discuții româno-germane despre apărarea înaintată pe Flancul Estic al NATO, înaintea Summitului...

Discuții româno-germane despre apărarea înaintată pe Flancul Estic al NATO, înaintea Summitului de la Vilnius

DISTRIBUIȚI

168937 – 23052023 – Președintele României, Klaus Iohannis, îl va primi miercuri, 24 mai 2023, la Palatul Cotroceni, pe Președintele Republicii Federale Germania, Președintele Republicii Federale Germania efectuează o vizită de stat la invitația Președintelui României, la București, Sibiu și Timișoara, în perioada 24-26 mai 2023. La Palatul Cotroceni, Președintele Klaus Iohannis și Președintele Frank-Walter Steinmeier vor avea convorbiri oficiale, urmate de declarații de presă comune, anunță Administrația prezidențială.

Vizita de stat a Președintelui Republicii Federale Germania reprezintă un moment important cu încărcătură simbolică al relației excelente româno-germane, cu caracter strategic, dintre cele două țări. Aceste relații se bazează pe o prietenie tradițională, pe o cooperare aprofundată în plan bilateral, european și multilateral, precum și pe relații istorice și interumane îndelungate, fiind susținute și de importanta comunitate românească din Germania și de minoritatea germană din România, care joacă un rol semnificativ de catalizatori ai relației bilaterale.

Discuțiile celor doi șefi de stat se vor axa pe dezvoltarea și aprofundarea cooperării româno-germane în toate domeniile de actualitate, în plan politic, de securitate și economic, având în vedere că Germania este un aliat de încredere al României, care contribuie la asigurarea securității în regiune și, în același timp, cel mai important partener comercial al țării noastre și al doilea investitor în economia românească.

Președintele Klaus Iohannis și Președintele Frank-Walter Steinmeier vor transmite un mesaj de solidaritate și sprijin pentru Ucraina și poporul ucrainean în fața agresiunii brutale a Federației Ruse. De asemenea, în cadrul convorbirilor vor fi abordate și sprijinul și susținerea puternice ale celor două țări pentru Republica Moldova.

Cei doi șefi de stat vor avea și un schimb de opinii privind evoluția situației de securitate și consolidarea în continuare a posturii de apărare înaintată pe Flancul Estic al NATO, în pregătirea Summitului de la Vilnius.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.