Acasă Cultura/Media Începe Vocea Teatrului Licean Bucureștean, cel mai mare proiect cultural dedicat elevilor...

Începe Vocea Teatrului Licean Bucureștean, cel mai mare proiect cultural dedicat elevilor bucureșteni

DISTRIBUIȚI

 168726 – 03052023 – După mai bine de trei luni de repetiții sub coordonarea actorilor profesioniști din 13 instituții de spectacole din subordinea CGMB, trupele de teatru de elevi din 16 licee bucureștene participă, începând de astăzi, la a doua ediție a Festivalului Vocea Teatrului Licean Bucureștean, cel mai mare eveniment cultural dedicat promovării artei dramaturgice în rândul elevilor bucureșteni.

Festivalul își propune să devină o platformă de lucru prin care fenomenul cultural veritabil să fie cunoscut și adoptat de generațiile tinere, facilitându-le descoperirea unor noi forme de exprimare, creativitatea, dezvoltarea pozitivă a imaginației și ocuparea timpului liber.

Competiția este jurizată de conf. univ. dr. Bogdana Adina Crețu – UNATC „I.L. Caragiale”, inspector școlar Elena Ștefan –  ISMB, prof. univ. dr. Aura Corbeanu – UA din Târgu Mureş și vicepreședinte executiv al UNITER, Petronela Tegu, managerul Școlii de Artă București, Octavian Tiberiu Păun – actor și realizator București FM.

Premiile se vor acorda pentru categoriile: Cea mai bună trupă, Cel mai bun actor principal, Cea mai bună actriță în rol principal, Cel mai bun actor secundar, Cea mai bună actriță în rol secundar, Premiul de popularitate (atât la categoria feminină, cât și masculină), Premiul juriului, Premiul de dicție, Premiul de mișcare scenică.

Câștigătorii vor fi recompensați cu tabere și excursii la mare și legitimații de acces la teatrele din subordinea CGMB.

Finala competiției este programată pentru data de 19 mai, la Palatul Național al Copiilor.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.