Acasă Anchete Interne Mai multe transporturi cu aproximativ 200 tone deșeuri, oprite la intrarea în...

Mai multe transporturi cu aproximativ 200 tone deșeuri, oprite la intrarea în țară în ultimele zile

DISTRIBUIȚI

 168916 – 20052023 – În această săptămână, poliţiştii de frontieră din vestul și sudul țării, în cooperare cu lucrători din cadrul comisariatelor județene ale Gărzii de Mediu şi ANPC, nu au permis intrarea în ţară pentru multe transporturi ce conțineau, în total, aproximativ 200 de tone de produse second-hand, constând în îmbrăcăminte, precum și deșeuri din aluminiu, electrocasnice second hand sau mobilier, întrucât șoferii nu au putut prezenta documentele legale.

Cele mai recente cazuri s-au înregistrat în data de 19.05.2023, în Punctul de Trecere ale Frontierei Borș II, când polițiștii de frontieră au efectuat, pe sensul de intrare în ţară, controlul specific asupra a trei automarfare conduse de trei cetăţeni români. Aceștia transportau, conform documentelor de însoțire a mărfii, produse second hand  din Germania, Olanda și Italia pentru societăţi din România.

Existând suspiciuni cu privire la legalitatea transporturilor în cauză, care conțineau un total de 24.300 kg, poliţiştii de frontieră au solicitat sprijin autorizat reprezentanților Comisariatului Județean din cadrul Gărzii Naționale de Mediu – Comisariatul Județean pentru Protecția Consumatorului Bihor. În urma verificărilor, reprezentanții autorității naționale responsabile cu protecția mediului au interzis intrarea automarfarului în țară, deoarece bunurile  transportate nu îndeplinesc condițiile legale.

Acţiuni similare s-au derulat  în cursul acestei săptămâni și în Punctele de Trecere a Frontierei Petea, Nădlac II, Borș II și Giurgiu unde pe sensul de intrare în țară, poliţiştii de frontieră au efectuat verificări suplimentare asupra a nouă automarfare.

Şoferii transportau deşeuri (textile, electrocasnice second hand, mobilă și saltele second hand, deşeuri de aluminiu si ceramice), încărcate din Belgia, Germania, Polonia şi Bulgaria fiind destinate unor societăţi din România. Existând suspiciuni cu privire la legalitatea acestor transporturi, poliţiştii de frontieră au solicitat sprijin autorizat reprezentanților comisariatelor județene ale Gărzii de Mediu şi ANPC. Astfel, în cadrul verificărilor, s-a stabilit că în cele nouă mijloace de transport se afla cantitatea totală de 175.000 kilograme deșeuri.

În toate cazurile autorităţile de control nu au permis intrarea în ţară a mijloacelor de transport întrucât nu erau îndeplinite condiţiile legale necesare transporturilor, fiind înapoiate pe teritoriul Ungariei, respectiv Bulgariei.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.