Acasă Anchete Interne MAI: Ziua Porților Deschise pentru Copii

MAI: Ziua Porților Deschise pentru Copii

DISTRIBUIȚI

  169019 – 30052023 – Ministerul Afacerilor Interne organizează cea de-a XIII-a ediție a evenimentului Ziua Porților Deschise pentru Copii, miercuri, 31 mai a.c., între orele 08.30 – 13.30 (la sediul MAI din Piața Revoluției nr. 1 A).

 Copiii și adulții care îi însoțesc vor avea ocazia să viziteze clădirea Ministerului, inclusiv biroul ministrului, Sala de Marmură, Sala de Briefing, dar și balconul ministerului, reprezentativ  pentru istoria recentă a României.

La sediul Ministerului Afacerilor Interne vor fi amenajate standuri expoziționale ale Poliției Române, Inspectoratului General pentru Situații de Urgență, Jandarmeriei Române, Poliției de Frontieră, Inspectoratului General pentru Imigrări, Inspectoratului General de Aviație și ale altor structuri ale MAI, unde vor fi prezentate materiale, echipamente, dar și autospeciale folosite în activitatea zilnică.

Copii vor vedea un elicopter al IGAV, laboratorul criminalistic al Poliției Române, motociclete și mașinile pompierilor, sistemele tehnice de supraveghere a frontierei.

La standurile de prezentare vor fi expuse și uniforme de epocă și drapele de luptă, iar copiii vor primi specimene ale unor documente de călătorie și de identitate și vor putea participa la tombole cu premii specifice vârstei lor.

La eveniment vor fi prezenți cai și câini care acordă sprijin efectivelor MAI în îndeplinirea misiunilor.

Demonstrațiile de dresaj canin, exercițiile de autoapărare, lecțiile de acordare a primului-ajutor medical, ateliere de alpinism – sunt parte a programului pregătit pentru această zi. Iar pentru ca vizita să fie mai plăcută, vor fi organizate și spectacole scurte de dans și muzică de către tineri artiști.

Toți vizitatorii vor avea ocazia să îi cunoască mai bine pe profesioniștii unor domenii interesante și provocatoare din cadrul structurilor Ministerului Afacerilor Interne, care, în fiecare zi, sunt la datorie pentru siguranța cetățenilor României.

 

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.