Acasă Social Nou punct de trecere a frontierei româno-ucrainene

Nou punct de trecere a frontierei româno-ucrainene

DISTRIBUIȚI

  168889 – 18052023 – Guvernul a aprobat încheierea unui acord, prin schimb de note verbale cu Ucraina, privind deschiderea punctului internaţional de trecere a frontierei de stat româno-ucrainene Sighetu Marmației (România) – Bila Țerkva (Ucraina). Noul punct de trecere a frontierei româno-ucrainene va fi deschis între Sighetu Marmaţiei şi Bila Ţerkva și va fi amplasat în locația unui pod de beton armat peste râul Tisa, care urmează să fie construit.

”Guvernul a aprobat încheierea unui acord între Guvernul României şi Cabinetul de miniştri al Ucrainei privind deschiderea unui nou punct de trecere a frontierei de stat româno-ucrainene, Sighetu Marmaţiei – Bila Ţerkva. Acest nou punct de trecere a frontierei va fi realizat prin construirea la Sighetu Marmaţiei a unui pod de beton armat peste râul Tisa, într-o locaţie diferită decât cea a punctului de trecere deja existent. Este un program finanţat prin instrumente ale programelor de cooperare transfrontalieră din exerciţiul bugetar al UE pentru perioada 2014 – 2020”, a anunţat purtătorul de cuvânt al Guvernului, Dan Cărbunaru.

Noua infrastructură va permite trecerea pentru toate capacităţile de transport. În prezent, greutatea maximă admisă pentru punctul de trecere a frontierei de la Sighetu Marmaţiei este de 3,5 tone.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.