Acasă Externe Coduri roșu și portocaliu de vânt, ploi torențiale și pericol de inundații

Coduri roșu și portocaliu de vânt, ploi torențiale și pericol de inundații

DISTRIBUIȚI

168888 – 18052023 – Institutul Hidro-Meteorologic croat a emis pentru perioada 17 – 19 mai 2023 coduri roșu și portocaliu de vânt, ploi torențiale și pericol de inundații pentru canalul Velebit, golfurile Kvarner și Kvarnerić, Gospić, Karlovac, coasta de vest a Istriei și Dalmația. Sunt prognozate creșteri semnificative ale nivelurilor râurilor Sava, Kupa și Una, Otuča și Zrmanja. Există, de asemenea, risc de inundații în localitățile: Karlovac, Petrinja, Sisak, Gračac și Obrovac.

Autoritățile croate avertizează cu privire la posibilitatea existenței unor disfuncționalități în transportul rutier și maritim, precum și în furnizarea energiei electrice.

Informații actualizate pot fi găsite pe paginile web ale Institutului Hidro-Meteorologic croat, Automobil Clubului Croat, Companiei Naţionale Croate de Căi Ferate, Autorităţii Portuare Croate şi a Agenţiei Croate de Aviaţie Civilă.

Ministerul Afacerilor Externe reamintește cetățenilor români că, în situații de urgență, pe teritoriul Croației, pot apela numărul european unic de urgență – 112 sau pot solicita asistenţă consulară la numerele de telefon ale Ambasadei României la Zagreb: +38514677660 sau +38514610009, apelurile fiind redirecționate către Centrul de Contact și Suport al Cetăţenilor Români din Străinătate (CCSCRS) şi preluate de către operatorii Call Center în regim de permanență. De asemenea, cetăţenii români care se confruntă cu o situaţie dificilă, specială, cu un caracter de urgenţă au la dispoziţie şi telefonul de permanență al misiunii diplomatice a României în Republica Croația: +38598414341.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.