Acasă Externe Agenda Europeana PE cere mai mulți bani și mai puțină birocrație pentru programul ”Laptele...

PE cere mai mulți bani și mai puțină birocrație pentru programul ”Laptele și cornul”

DISTRIBUIȚI

 168804 – 10052023 – Eurodeputații solicită mai multe resurse financiare și simplificarea programului UE de distribuție de fructe, legume, lapte și produse lactate în școli.

Deputații europeani avertizează că în ciuda cererii ridicate a școlilor din unele state membre de a participa la program, bugetul limitat a împiedicat acest program să ajungă la mulți elevi, prin urmare, se cere majorarea bugetului pentru acest program, iar rezoluția adoptată propune realocarea către alte state membre a sumelor neutilizate.

Cel puțin 10% din finanțare ar trebui să fie alocată pentru măsuri educaționale privind obiceiurile alimentare sănătoase.

Produse de calitate distribuite cu mai puțină birocrație

Fructele, legumele și produsele lactate care urmează să fie distribuite în școlile din UE ar trebui să fie neprelucrate, fără adaos de zahăr, grăsimi, sare sau îndulcitori, ecologice, produse la nivel local și cu indicații de calitate.

Participarea școlilor la program trebuie simplificată, iar  eurodeputații propun extinderea sistemului și către țările candidate.

Programul UE pentru școli funcționează cu un buget de 220 de milioane euro/an școlar. Raportul din proprie inițiativă al Parlamentului examinează punerea în aplicare a programului în perioada 2017-2022, în cursul căreia toate țările UE au înregistrat o scădere a participării. Doar 16 din 76 de milioane de elevi din UE au fost vizați de acest program.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.