Acasă Politic România vrea să contribuie semnificativ la reconstrucția Ucrainei

România vrea să contribuie semnificativ la reconstrucția Ucrainei

DISTRIBUIȚI

169013 – 30052023 – Secretarul de stat pentru afaceri globale și strategii diplomatice Traian Hristea l-a primit luni, 29 mai 2023, pe vice-ministrul afacerilor externe al Ucrainei, Oleksandr Bankov, aflat în vizită în România, anunță Ministerul Afacerilor Externe.

Secretarul de stat Traian Hristea a reiterat sprijinul puternic și consecvent al României pentru accelerarea agendei europene a Ucrainei, inclusiv prin deschiderea negocierilor de aderare până la sfârșitul acestui an, împreună cu R. Moldova, precum și pentru aspirațiile euroatlantice ale Kievului.

Cele două părți au salutat dinamizarea dialogului bilateral dintre România și Ucraina, precum și intensificarea relațiilor economice, inclusiv comerciale, dintre cele două țări, inclusiv ca rezultat direct al eforturilor comune întreprinse în vederea îmbunătățirii infrastructurii transfrontaliere.

Cei doi oficiali au avut un schimb de opinii cu privire la procesul reconstrucției Ucrainei, în pregătirea Conferinței privind Reconstrucția Ucrainei (Londra, 21-22 iunie 2023), atât din punct de vedere al nevoilor imediate ale populației ucrainene, cât și pe termen mediu și lung.

Vice-ministrul afacerilor externe Oleksandr Bankov a prezentat pe larg cele mai recente evaluări cu privire la distrugerile provocate de forțele ruse asupra infrastructurii Ucrainei. În context, secretarul de stat Traian Hristea a reafirmat intenția România de a contribui semnificativ la reconstrucția Ucrainei.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.