Acasă Anchete Justitie Sebastian Vlădescu, condamnat definitiv la 7 ani și 4 luni închisoare

Sebastian Vlădescu, condamnat definitiv la 7 ani și 4 luni închisoare

DISTRIBUIȚI

 168985 – 26052023 – Fostul ministru al Finanţelor Sebastian Vlădescu a fost condamnat definitiv vineri de Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie la 7 ani şi 4 luni închisoare cu executare pentru săvârşirea infracţiunii de luare de mită, într-un dosar legat de atribuirea unui contract de reabilitare a unor tronsoane de cale ferată.

La instanţa de fond, Vlădescu primise 8 ani şi 6 luni închisoare, însă un complet de cinci judecători de la Instanţa supremă a constatat vineri că pentru infracţiunea de trafic de influenţă faptele s-au prescris, el rămânând cu 7 ani şi 4 luni pentru luare de mită.

În acelaşi dosar, Mircea Ionuţ Costea (cumnatul lui Mircea Geoană) a fost condamnat la 6 ani închisoare pentru complicitate la luare de mită.

Pe de altă parte, judecătorii au anulat condamnarea de 4 ani şi 3 luni închisoare cu executare promită de fostul deputat Cristian Boureanu pentru trafic de influenţă, ca urmare a prescrierii faptelor.

De condamnări au scăpat şi Constantin Dascălu (fost secretar de stat în Ministerul Transporturilor), care avea 5 ani şi 6 luni închisoare pentru luare de mită şi Mihaela Mititelu (o apropiată de conducerea Companiei Naţionale CFR), care primise la fond 4 ani pentru complicitate la trafic de influenţă, tot ca urmare a prescrierii faptelor. AGERPRES

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.