Acasă Economie ITM BucurestI continuă acțiunile de control a agenților economici privind identificarea și...

ITM BucurestI continuă acțiunile de control a agenților economici privind identificarea și combaterea muncii nedeclarate

DISTRIBUIȚI

 168984 – 26052023 –  În urma unei acțiuni de control în domeniul construcțiilor, organizată de Inspectoratul Teritorial de Muncă București, sub coordonarea și îndrumarea  directă a inspectorului șef dr. Ing. Constantin Bujor, în data de 24.05.2023  inspectorii din cadrul Serviciului de Control Muncă Nedeclarată și a Serviciului de Control Securitate și Sanătate în Muncă, dintr –un nr. de 87 persoane identificate, la 22 de angajatori, 11 persoane au declarat că nu au încheiate în formă scrisă contracte individuale de muncă, conform art. 16, alin.1 din legea nr. 53/2003 codul muncii, republicată, modificată și completată.

De asemenea, au fost dispuse 4 sistări de activitate în domeniul securității și sănătății în muncă.

Obiectivele acțiunii au fost: identificarea și combaterea muncii nedeclarate;  verificarea modului de respectare a dispozitiilor legale în domeniul securității și sănătății în muncă.

Totodată, acțiunea s-a desfășurat în colaborare cu lucrători din cadrul Inspectoratului General al Jandarmeriei Române.

      Inspectoratul Teritorial de Muncă București urmărește în continuare modul de respectare a prevederilor legale, desfașurând acțiuni la nivelul municipiului București, în toate domeniile de activitate și în colaborare cu alte instituții ale statului: Inspectoratul General al Jandarmeriei Române, Ministerul Afacerilor Interne și altele.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.