Acasă Anchete Interne Un cetăţean peruan a fost trimis în judecată după ce a fost...

Un cetăţean peruan a fost trimis în judecată după ce a fost depistat pe Aeroportul Henri Coandă cu 5 kilograme de cocaină

DISTRIBUIȚI

 168966 – 25052023 – Poliţiştii de frontieră din cadrul Punctului de Trecere a Frontierei Aeroport Henri Coandă au depistat un cetăţean peruan care a încercat să introducă în ţară peste 5 kilograme de cocaină. Bărbatul, cercetat pentru săvârşirea infracțiunilor de trafic de droguri de mare risc și trafic internațional de droguri de mare risc în stare de arest preventiv, a fost trimis în judecată de către procurorii DIICOT – Structura Centrală.

Cetăţeanul peruan, în vârstă de 37 de ani, a fost depistat la PTF Aeroport Internațional Henri Coandă, în data de 28.01.2023, când s-a prezentat pentru a intra în ţară, călătorind din direcţia Madrid.

Pe timpul controlului de frontieră, efectuat în baza unei analize de risc, având suspiciuni cu privire la scopul real al călătoriei, polițiștii de frontieră au efectuat un control amănunţit asupra bărbatului şi al bagajelor acestuia.

 În urma controlului efectuat împreună cu lucrătorii vamali, în bagajul de mână al bărbatului s-au descoperit cinci pungi (în greutate de 1.000 de grame fiecare), ce conţineau o substanţă vâscoasă de culoare maro, în cantitate totală de peste 5 kilograme.

Imediat au fost informaţi poliţiştii din cadrul SCCO Ilfov, iar în urma analizei efectuate cu aparatura din dotare, substanţa maro închis a reacţionat pozitiv la testul pentru cocaină, sens în care a fost sesizată unitatea de parchet competentă.

Procurorul DIICOT – structura centrală a dispus reținerea cetățeanului peruan iar, ulterior, instanța de judecată a aprobat propunerea de arestare preventivă, poliţiştii de frontieră din cadrul Aeroportului Otopeni fiind delegați să efectueze activități de procedură penală, împreună cu lucrători din cadrul SCCO Ilfov.

În urma cercetărilor, procurorul de caz a întocmit rechizitoriul prin care a dispus trimiterea în judecată a cetățeanului străin pentru săvârşirea infracțiunilor de trafic de droguri de mare risc și trafic internațional de droguri de mare risc.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.