Acasă Anchete Interne  Update: Peste 30 de percheziții, la persoane bănuite de evaziune fiscală, în...

 Update: Peste 30 de percheziții, la persoane bănuite de evaziune fiscală, în domeniul comerțului cu benzină și motorină

DISTRIBUIȚI

 168820 – 11052023  – În urma celor 31 de percheziții efectuate, la data de 10 mai a.c., de către polițiștii Direcției de Investigare a Criminalității Economice – I.G.P.R., sub supravegherea procurorului de caz din cadrul Parchetului de pe lângă Curtea de Apel București, într-o cauză privind săvârșirea infracțiunii de evaziune fiscală în formă continuată, 6 persoane au fost reținute.

Acestea vor fi prezentate procurorului de caz, cu propunere de luare a altor măsuri preventive. Au fost ridicate 5 telefoane mobile, utilizate de persoanele bănuite, împreună cu mai multe documente contabile utile cauzei, fiind instituită și măsura sechestrului asigurător asupra bunurilor mobile și imobile ale bănuiților, în valoare de 1.217.350 de lei, cât și poprirea asupra conturilor bancare ale acestora, până la concurența a 4.167.321 de lei.

Totodată, au fost descoperite sume de banio în lei și valută, în valoare totală de 51.915 lei, asupra cărora urmează a fi instituit sechestrul asigurător.

În perioada 2019 – 2022, în scopul sustragerii de la plata obligaţiilor fiscale, persoanele bănuite ar fi dispus înregistrarea în evidențele contabile ale societăților comerciale a unor tranzacţii fictive, derulate cu societăţi comerciale de tip fantomă, atât rezidente, cât şi nerezidente (Cehia, Germania, Slovacia), controlate direct de aceştia sau prin persoane interpuse, aflate în sfera lor de influenţă, prejudiciind în acest mod bugetul de stat cu aproximativ 1.000.000 de euro, prin compensarea nejustificată a T.V.A. de plată.

La activități au participat poliţiști din cadrul Direcţiei de Investigare a Criminalității Economice – I.G.P.R., Direcției Generale de Poliție a Municipiului București și inspectoratelor de poliție județene Bihor, Ialomița, Ilfov, Maramureș și Satu Mare.

Acțiunea a beneficiat de suportul de specialitate al Direcției Operațiuni Speciale din cadrul Poliției Române, al Institutului Național de Criminalistică și de sprijinul luptătorilor Serviciului pentru Intervenţii și Acţiuni Speciale.

De asemenea, acțiunea a beneficiat de sprijinul Agenției Naționale de Administrare Fiscală și Autorității Vamale Române.

 

 

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.