Acasă Politic A fost adoptată ”Legea Anastasia”

A fost adoptată ”Legea Anastasia”

Alcoolul, drogurile sau lipsa permisului de conducere te trimit la închisoare în caz de accident mortal

DISTRIBUIȚI

 169310 – 29062023 – Șoferii care provoacă accidente mortale după ce s-au urcat la volan sub influența alcoolului, a drogurilor sau fară să aibă permis de conducere vor primi obligatoriu pedepse cu închisoarea cu executare, care nu va mai putea fi suspendată.

„A venit vremea să punem capăt tragediilor. Până la această oră, statisticile existente, oficiale, arată că suntem pe primul loc în Europa la numărul de accidente mortale. Al şaselea an consecutiv. Viaţa cetăţenilor, a oamenilor, este o valoare în sine, iar noi, cei aleşi, suntem datori să o apărăm, să o protejăm prin legile pe care le adoptăm.

Constituţia garantează dreptul la viaţă şi la integritatea fizică, iar noi trebuie să ne asigurăm de respectarea acestui drept. Legea Anastasia este concepută să prevină, să limiteze dramele rutiere şi să conştientizeze asupra consecinţelor punitive ale teribilismului la volan. Votul a fost aproape unanim! Mulţumesc tuturor colegilor care au votat această iniţiativă!”, a spus social-democratul Robert Cazanciuc, inițiatorul legii.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.