Acasă Politic Ciucă, cu gândul la OCDE

Ciucă, cu gândul la OCDE

DISTRIBUIȚI

 169227 – 21062023 – Președintele PNL, Nicolae Ciucă, a atenționat, pe pagina de Facebook despre nevoia menținerii atenției și ritmului de îndeplinire a  condițiilor de aderare a României la OCDE.

”Am făcut, astăzi, împreună cu coordonatorul național pentru procesul de aderare la OCDE, Luca Niculescu o trecere în revistă a etapelor pe care le-am parcurs și pașii de urmat pentru a ne atinge acest important obiectiv de țară.

Este o muncă de durată, dar care va aduce beneficii importante României.

A fost o evaluare de ordin tehnic, având în vedere că am început acest proces, anul trecut, de la Guvern, în calitate de prim ministru, iar acum implicarea mea este diferită, din perspectiva rolului Parlamentului ca partener instituțional dedicat îndeplinirii acestui obiectiv politic major al României”, a reamintit liderul PNL.

Acesta arată că, până în acest moment, evoluțiile sunt bune atât pe linia Executivului, cât și pe cea a Legislativului. Inclusiv la nivelul Comisiei speciale pentru sprijinirea procesului de aderare la OCDE din care fac parte, lucrurile sunt în grafic. ”Trebuie să menținem o atenție sporită și un ritm constant de îndeplinire a condițiilor de aderare pentru că acestea nu fac altceva decât să ajute România să se dezvolte. În același timp trebuie să depunem mai multe eforturi pentru a explica, în termeni mai puțin tehnici, cetățenilor României, beneficiile uriașe pe care le poate aduce aderarea la această organizație de prestigiu.

Pentru România va fi, cu siguranță, după aderarea țării la NATO și UE, un al treilea factor de modernizare și dezvoltare”, a reamintit Ciucă.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.