Acasă Externe Mike Pence, fostul vicepreședinte al  SUA, intră în competiția pentru nominalizarea republicană...

Mike Pence, fostul vicepreședinte al  SUA, intră în competiția pentru nominalizarea republicană din 2024

DISTRIBUIȚI
U.S. Vice President Mike Pence pauses while speaking at the Department of Commerce headquarters in Washington, D.C., U.S., on Monday, July 16, 2018. Pence spoke after receiving a briefing and visiting employees with Commerce Secretary Wilbur Ross at the headquarters. Photographer: Andrew Harrer/Bloomberg via Getty Images

169063 – 06062023 – Fostul vicepreședinte american Mike Pence a depus oficial candidatura pentru nominalizarea la președinția republicană, de anul viitor, intrând astfel în competiție cu fostul președinte Donald Trump, pe care l-a servit la Casa Albă timp de patru ani, în perioada 2017-21.

Este de așteptat ca Pence să își lanseze și oficial campania, cu un videoclip și un discurs, în cursul acestei săptămâni.

Fostul guvernator și congresman al statului Indiana s-a distanțat de fostul său șef după revolta susținătorilor lui Trump, de la Capitoliul, din ianuarie 2021, când Trump a făcut presiunia supra lui Mike Pence pentru a anula victoria lui Joe Biden.

Pence a numit 6 ianuarie o „zi întunecată”, și-a exprimat frustrarea că retorica lui Trump i-a pus în pericol familia și a afirmat în mod repetat că vicepreședintele nu are dreptul constituțional de a anula de unul singur rezultatul alegerilor, așa cum cerea Trump. Pence a depus mărturie la sfârșitul lunii aprilie în fața unui mare juriu care examinează încercările lui Trump de a rămâne la putere.

La fel ca Trump, Pence a fost anchetat în legătură cu o serie de documente clasificate, găsite asupra sa după ce a părăsit puterea. Spre deosebire de Trump, anchetarea lui Pence, de mai mică amploare, s-a încheiat fără formularea unor acuzații.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.