Acasă Social ,,Nu renunța la tine ! Traficul de persoane nu este o opțiune...

,,Nu renunța la tine ! Traficul de persoane nu este o opțiune pentru viitor”, campanie națională de prevenire a traficului de personae

DISTRIBUIȚI

169173 – 16062023 – În perioada iunie 2023 –iunie 2024 ANITP derulează o campanie națională de prevenire a traficului de persoane – ,,Nu renunța la tine ! Traficul de persoane nu este o opțiune pentru viitor” – care urmărește creșterea gradului de informare cu privire la riscurile și implicațiile traficului de persoane (în special în rândul tinerilor între 15 și 25 de ani) și stimularea unei conduite preventive pentru evitarea situațiilor de exploatare și abuz.

Vor fi distribuite materiale informative și vor avea loc întâlniri directe cu tinerii pentru prezentarea de informații și căi de acțiune actunci când se confruntă cu un caz de trafic, inclusiv prin apelarea liniei Telverde 0800 800 678, oferită gratuit de ANITP.

Materialele distribuite în cadrul campaniei sunt realizate prin contribuția voluntară a studenților Academiei de Poliție ”Alexandru Ioan Cuza”, care au conceput și realizat mesajele foto și video.

Conștienți că reprezintă un model în comunitățile din care fac parte, viitorii ofițeri de poliție și-au pus propriile experiențe în slujba comunității pentru a inspira alți tineri, pentru a sublinia că valoarea umană este superioară tuturor valorilor societății, iar implicarea în lupta împotriva traficului de persoane este un gest firesc.

De reținut că până la dimensiunea infracțională, elementele incipiente ale traficului de persoane pornesc de la nivelul comunităților, unde cresc, se dezvoltă organic, iar apoi evoluează în organisme ale criminalității organizate, alimentate cu banii clienților care plătesc exploatarea, abuzul, amenințarea, constrângerea, privarea de libertate a victimelor.

Lupta împotriva traficului de persoane nu doar sarcina instituțiilor și organizațiilor de profil, ci trebuie să reprezinte frontul comun al diferiților actori sociali, mediului privat și cetățenilor.

 

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.