Acasă Externe Agenda Europeana Victor Negrescu cere Comisiei Europene să fie atentă la problemele copiilor cu...

Victor Negrescu cere Comisiei Europene să fie atentă la problemele copiilor cu părinții plecați în afara țării

DISTRIBUIȚI

 169038 – 02062023 –  Europarlamentarul Victor Negrescu a trimis Comisiei Europene o solicitare semnată de eurodeputați din mai multe grupuri politice, prin care atrage atenția instituțiilor europene asupra problemelor complexe, psihologice, educaționale, economice sau de sănătate, cu care se confruntă copiii rămași în urmă după plecarea părinților în afara țării.

”Un studiu recent, realizat de organizațiile neguvernamentale, arată că aproape 1 milion de copii din România au avut cel puțin un părinte plecat pentru mai mult timp în afara țării și că acest lucru a generat consecințe asupra dezvoltării și situației acestor copii. România nu este singura țară care se confruntă cu astfel de provocări.

Întrucât multe din problemele evidențiate pot să își găsească rezolvarea printr-o colaborare mai bună la nivel european, am inițiat acest demers prin care solicităm Comisiei Europene să creeze un grup de lucru activ la care să participe statele membre, autoritățile competente și partenerii neguvernamentali reprezentativi, să aloce fonduri europene suplimentare și să coordoneze măsurile luate cu scopul maximizării exemplelor de bună practică.

Sunt bucuros că această inițiativă a avut un ecou atât de bun și că mai mulți colegi eurodeputați, cu viziuni politice diferite, susțin demersul nostru” a declarat europarlamentarul Victor Negrescu.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.