Acasă Politic Vulnerabilitatea partenerilor din regiune, pe agenda Summitului Formatului București 9 (B9)

Vulnerabilitatea partenerilor din regiune, pe agenda Summitului Formatului București 9 (B9)

DISTRIBUIȚI

 169066 – 06062023 – Președintele României, Klaus Iohannis, va participa marți, 6 iunie 2023, la Bratislava (Slovacia), la Summitul Formatului București 9 (B9), pe care îl va coprezida alături de președinții Zuzana Čaputová și Andrzej Duda. La eveniment va participa, de asemenea, Secretarul General NATO, Jens Stoltenberg.

Reuniunea la vârf a statelor din Formatul București 9 se desfășoară cu aproximativ o lună înaintea Summitului NATO de la Vilnius și va oferi prilejul unui schimb aprofundat de opinii cu privire la prioritățile de pe agenda aliată și obiectivele majore, cu accent pe consolidarea posturii NATO de descurajare și apărare pe Flancul Estic, precum și pe intensificarea cooperării cu Ucraina.

Agenda discuțiilor va viza evaluarea progresului realizat în implementarea deciziilor aliate adoptate în cadrul Summitului NATO de la Madrid, inclusiv în ceea ce privește angajamentele de investiții și cheltuieli pentru apărare, precum și sprijinul acordat Ucrainei în susținerea aspirațiilor sale euroatlantice.

O atenție specială va fi acordată și partenerilor vulnerabili din regiune, precum Republica Moldova, care se confruntă cu provocări crescute de securitate.

 

 

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.