Acasă Politic Antony Blinken spune că Ucraina a recuperat 50% din teritoriul ocupat de...

Antony Blinken spune că Ucraina a recuperat 50% din teritoriul ocupat de Rusia

DISTRIBUIȚI
U.S. Secretary of State Antony Blinken speaks during a press meeting in Lulea, Sweden, Tuesday May 30, 2023. Blinken said Tuesday the “time is now” for Turkey to drop its objections to Sweden joining NATO but says the Biden administration also believes that Turkey should be provided with upgraded F-16 fighters “as soon as possible.” (Jonas Ekströmer/TT News Agency via AP)

 169531– 24072023  – Secretarul de stat american Antony Blinken a declarat că Ucraina a eliberat deja jumătate din teritoriul pe care Rusia îl ocupase iniţial în timpul invaziei sale, însă Kievul va trebui să ducă o luptă foarte grea pentru a elibera şi mai mult teritoriu.

„A fost eliberat deja în jur de 50% din ceea ce fusese ocupat iniţial de Rusia”, a declarat Blinken într-un interviu pentru CNN.

„Acestea sunt încă zilele de la relativ începutul contraofensivei. Este greu”, a spus Blinken.

Speranţele că Ucraina va putea alunga repede forţele Moscovei de pe teritoriul ucrainean în urma lansării, în această vară, a unei contraofensive se reduc în timp ce trupele Kievului luptă din răsputeri pentru a sparge poziţiile întărite ale Rusiei în sudul şi în estul Ucrainei.

La sfârşitul lunii trecute, preşedintele ucrainean Volodimir Zelenski a declarat că progresul împotriva forţelor ruse este „mai încet decât se dorea”, dar că forţele Kievului nu sunt presate să-şi accelereze contraofensiva.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.