Acasă Social  Cod Portocaliu și Cod Galben, cu posibile depășiri ale cotelor de apărare,...

 Cod Portocaliu și Cod Galben, cu posibile depășiri ale cotelor de apărare, până vineri

DISTRIBUIȚI

 169438 – 13072023  – Conform situaţiei hidrometeorologice actuale şi prognozei meteorologice pentru următoarele 24 de ore, specialiștii I.N.H.G.A. au instituit Codul Portocaliu, care intră în vigoare astăzi, de la ora 15:00 și este valabil până vineri, 14 iulie, la ora 8:00.

În acest context vor fi afectate anumite sectoare de râuri din din bazinele hidrografice: Vişeu, Iza (judeţul Maramureş) și Someşul Mare (judeţul Bistriţa Năsăud).

De asemenea, a fost prelungit și extins Codul Galben, valabil în următoarele 24 de ore, respectiv, începând de astăzi, 13 iulie, ora 12:00, până mâine, la aceeași oră.

În intervalul menționat, acest Cod va fi activ pentru anumite râuri din județele: Maramureș, Satu Mare, Bistrița Năsăud, Bihor, Cluj, Sălaj, Arad, Alba, Harghita, Mureș, Brașov, Sibiu, Covasna, Suceava, Neamț, Bacău, Iași, Vaslui, Galați, Vrancea și Botoșani.

Avertizarea Hidrologică vizează în principal fenomenele de scurgeri importante pe versanţi, torenţi, pâraie, viituri rapide pe râurile mici, cu posibile efecte severe de inundaţii locale, care se pot produce cu probabilitate şi intensitate mai mare începând din această seară, de la ora 18:00, până vineri dimineață, la ora 6:00.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.