Acasă Anchete Interne DGA și SPIA, activități comune în puncte de trecere a frontierei

DGA și SPIA, activități comune în puncte de trecere a frontierei

DISTRIBUIȚI

 169439 – 13072023  – Reprezentanți ai Direcției Generale Anticorupție – Serviciul Județean Anticorupție Vaslui (DGA) și cei ai Serviciului Protecție Internă și Anticorupție (SPIA) din cadrul Ministerului Afacerilor Interne din Republica Moldova au desfășurat,  în data de 12 iulie a.c., activități comune în scop preventiv.

Astfel, aflați în punctele de trecere a frontierei Albița și Leușeni,  polițiștii anticorupție din cele două structuri au informat cetățenii care au tranzitat frontiera de stat cu privire la competențele DGA și SPIA, fiind transmise în acest sens mesaje și materiale cu conținut informativ-preventiv anticorupție.

Cetățenii au fost încurajați să ia atitudine împotriva actelor de corupție, apelând gratuit Call-center anticorupție 0800.806.806, pe teritoriul României, iar pe teritoriul Republicii Moldova – Linia specializată anticorupție 1520.

 În cursul aceleiași zile, ofițerii din cele două structuri anticorupție au desfășurat o activitate, ce a avut ca scop cooperarea în vederea prevenirii săvârșirii unor infracțiuni de corupție în care poate fi implicat personalul celor două ministere, dar fiind abordate și metode de combatere a fenomenului.

De asemenea, schimbul de bune practici în domeniul prevenirii corupției, creșterea gradului de încredere a cetățenilor care tranzitează punctele de frontieră în instituțiile statului, identificarea și analizarea riscurilor și vulnerabilităților specifice au fost subiecte abordate cu ocazia întâlnirii.

La această activitate au participat și polițiștii de frontieră care executau serviciul în PTF Albița și PTF Leușeni.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.