Acasă Sport Cupa Cavalliada Romsilva, eveniment ecvestru unic în Europa

Cupa Cavalliada Romsilva, eveniment ecvestru unic în Europa

DISTRIBUIȚI

 169442 – 14072023 – În perioada 14-16 iulie 2023, în Pădurea Cernica (Ilfov) are loc prima ediție a singurului concurs de anduranță ecvestră din România, desfășurat exclusiv în pădure.

Participanții vor avea de parcurs un traseu bine amenajat în pădure, probele de concurs fiind atât cele tradiționale, specifice unui concurs de anduranță, unde jurații vor aprecia iscusința călăreților și abilitatea de a controla caii, cât și unele inedite, în care se va puncta originalitatea și stilul călăreților.

Organizatorii evenimentului sunt Hergheliile Romsilva, Primăria Pantelimon, Consiliul Județean Ilfov și Ministerul Mediului.

Evenimentul este un exemplu de valorificare a potențialului recreativ, cultural și istoric al pădurilor urbane care au mai mult decât valoare peisagistică și beneficii precum: purificarea aerului, tampon de sunet sau absorbția prafului și a căldurii. E important să ne focusăm și pe aspectul educativ, pe ideea că pădurea poate fi un spațiu în care oricine, dar în special tinerii, pot învăța care este rolul și care sunt beneficiile pădurilor.

Cupa Cavalliada Romsilva este și un eveniment de lifestyle, cu intrare liberă, care propune multe activități de relaxare în natură: working equitation și equigames, spectacole, plimbări ale cailor în manej, defilare cu atelaje, curse cu obstacole, parada Jandarmeriei Române călare, food court, spații de joacă pentru copii, seară de karaoke.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.