Acasă Anchete Justitie Utilizarea tehnologiei în combaterea corupției, pe agenda de lucru a Comitetului Director...

Utilizarea tehnologiei în combaterea corupției, pe agenda de lucru a Comitetului Director al GlobE

DISTRIBUIȚI

 169443 – 14072023 – Direcția Generală Anticorupție a fost reprezentată la cea de-a IV-a reuniune a Adunării Generale a Rețelei GlobE și la cea de-a V-a reuniune a Comitetului Director al GlobE, desfășurată la Viena.

Pe agenda discuțiilor s-au regăsit teme privind schimbul de informații între autoritățile operaționale de aplicare a legii anticorupție, utilizarea tehnologiei în combaterea corupției, precum și modalități de manifestare a fenomenului corupției în sport.

GlobE își desfășoară activitatea sub auspiciile ONU și UNODC (Biroul Națiunilor Unite pentru Droguri și Criminalitate), ca instrument informal de cooperare între statele membre pentru facilitarea cooperării transnaționale în combaterea corupției și consolidarea schimbului de idei și bune practici între autoritățile de aplicare a legii în domeniul anticorupție, asigurând în același timp sinergia cu platformele internaționale de cooperare în acest domeniu.

 DGA este membru cu drepturi depline al GlobE din iunie 2021. În prezent, 161 de autorități din 91 de țări au aderat la rețea, iar documentul de bază al Rețelei este reprezentat de Carta rețelei GlobE, adoptată cu ocazia primei reuniuni a rețelei și diseminată în cadrul celei de-a noua sesiuni a Conferinței statelor părți la UNCAC din decembrie 2021.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.