Acasă Social Drumul Taberei şi Calea Victoriei devin pietonale în weekendul 8-9 iulie la „Străzi...

Drumul Taberei şi Calea Victoriei devin pietonale în weekendul 8-9 iulie la „Străzi deschise – București”

DISTRIBUIȚI

169389 – 07072023 – În weekendul 8-9 iulie, „Străzi deschise – București” ajunge pentru prima dată în acest an în sectorul 6 şi îi așteaptă pe bucureșteni cu noi surprize și activități pentru toate gusturile pe traseele pietonale de pe Calea Victoriei (între Piaţa Victoriei şi Splaiul Independenţei, între orele 10:00 şi 22:00) și Drumul Taberei (între strada Valea Ialomiței și strada Valea Argeșului, între orele 11:00 și 22:00.). Expoziții de arte decorative, ateliere și spectacole pentru copii, vânători de comori, concerte și reprezentanții teatrale ale celor mai îndrăgite texte ale lui Ion Luca Caragiale sunt doar câteva dintre propunerile de petrecere a timpului liber pentru cel de-al zecelea weekend „Străzi deschise – Bucureşti 2023″.

Program artistic Străzi deschise în Drumul Taberei (sector 6) / 8-9 iulie 2023

Traseul pietonal din Drumul Taberei, între strada Valea Ialomiţei şi strada Valea Argeşului, include spectacole, activități recreative și educative realizate de ARCUB, cu sprijinul Primăriei Sectorului 6, al Poliției Locale Sector 6 și al Centrului Cultural European Sector 6.

Agamiță Dandanache, Tipătescu, Zoe, Jupân Dumitrache, Rică Venturiano, Veta și celelalte personaje savuroase din celebrele piese de teatru „O scrisoare pierdută” și „O noapte furtunoasă” ale lui I.L. Caragiale vor prinde viață în acest weekend în forma unor spectacole-lectură interactive, derulate în cadrul proiectului „Ochii minții”, ce vor avea loc sâmbătă, respectiv duminică, începând de la ora 14:00.

Publicul va afla secretele unor personalități emblematice pentru societatea românească de la sfârșitul secolului al XIX-lea și din prima jumătate a secolului XX și va cunoaște mai multe despre modul în care acestea au schimbat lumea în spectacolul în două părți „Români la Porțile Lumii” al Teatrului Masca din 8 şi 9 iulie. Spectatorii vor afla mai multe despre viața unor personalități precum Ștefania Mărăcineanu, Smaranda Brăiescu, Grigore Antipa, Anghel Saligny, Lucia Sturdza Bulandra, Haricleea Darclee, Elvira Popescu, Smaranda Brăiescu, Alice Cocea.

Artistul bucureştean care transformă fierul vechi în opere de artă, Dinu Gabriel, le propune spectatorilor un atelier de artă metalică din materiale reciclabile în ambele zile de weekend, iar sâmbătă, 8 iulie, comunitatea Vespa redefinește mobilitatea urbană cu prilejul evenimentului „Împreună pe două roți”.

Școala de Artă București organizează o varietate de evenimente artistice, inclusiv spectacole de dans contemporan, concerte de chitară clasică pe ritmuri moderne, momente de muzică populară și un concert de muzică pop, susținut de Vivienne Clement.

Programul artistic din sectorul 6 este completat de spectacolele de magie Street Magic by Andrei Magus și de atelierele de lectură ale Bibliotecii Metropolitane București.

În ambele zile de weekend, locuitorii sectorului 6 vor putea participa la activități sportive, zone de joacă și mișcare, pregătite de PROEDUS.

Pe lângă evenimentele pregătite pentru programul artistic „Străzi deschise” din sectorul 6, Școala Populară de Artă așteaptă bucureștenii în weekendul 8-9 iulie, la sediul din sectorul 4 (strada Cuza Vodă 100), cu expoziții de pictură, artă decorativă, design vestimentar, decorațiuni interioare și fotografie.

Program artistic Străzi deschise pe Calea Victoriei / 8-9 iulie 2023

Între 8 şi 9 iulie, Calea Victoriei devine una dintre destinaţiile de weekend favorite ale bucureştenilor cu activităţile artistice şi recreative programate în acest weekend la „Străzi deschise”. Astfel, cei mici vor avea ocazia să afle cele mai frumoase povești cu feline și chiar să facă parte dintr-un club al pisicilor în „Atelierele Thomasinei”, program pregătit de Muzeul Național al Literaturii Române în grădina instituţiei, sâmbătă, 8 iulie, de la ora 11:00.

Sâmbătă și duminică, începând cu ora 18.00, pe trotuarul din faţa Muzeului Naţional de Artă al României, actorii Teatrului de Animație Țăndărică propun copiilor mici şi mari o serie de momente artistice menite să stârnească zâmbete. Întâlnirea cu păpuşile Teatrului Ţăndărică este urmată de Parada Personajelor Operei Comice pentru Copii care începe, în ambele zile, de la ora 19:30, în zona Monumentului Renaşterii şi continuă pe Calea Victoriei până la intersecţia cu strada Ion Câmpineanu. Cei prezenţi pe Calea Victoriei în cel de-al zecelea weekend „Străzi deschise” vor avea ocazia să participe și la o vânătoare de comori, activități de tip șotron și boardgames organizate cu prilejul Târgului de ONG-uri #FiiVoluntar, începând de la ora 10.00.

Duminică, 9 iulie, de la ora 11.00, spectacolul-concert „Oglinda neagră” al Teatrului „C.I. Nottara” din faţa Muzeului Naţional de Istorie a României va fi un prilej de reîntâlnire cu cele mai simpatice personaje din schițele lui Ion Luca Caragiale.

Casa Filipescu-Cesianu a Muzeului Municipiului București este parte din program cu trei expoziții: „Muzeul Vârstelor – de la copilărie la senectute”, „În apropierea sfinților. Frescele Mănăstirii Văcărești după 40 de ani”, „Povestea unei biserici de mahala. Sf. Nicolae-Udricani”, ce pot fi vizitate în intervalul orar 10:00-17:30.

Proiectul este organizat de Primăria Capitalei prin Direcţia Cultură, Învăţământ, Turism, alături de ARCUB – Centrul Cultural al Municipiului Bucureşti şi PROEDUS – Centrul  de Proiecte Educaționale și Sportive al Municipiului București – în calitate de operatori zonali.

Restricții rutiere

Calea Victoriei | În weekendul 8-9 iulie 2023, pe durata restricțiilor instituite, se va permite traversarea pe Calea Victoriei, pe strada Sevastopol, strada Gheorghe Manu, Bulevardul Dacia, strada Ion Câmpineanu, bulevardul Regina Elisabeta, strada Știrbei Vodă între Calea Victoriei și Dem. I. Dobrescu. Traficul Societății de Transport București va fi deviat, fără afectarea călătorilor.

Se va permite accesul riveranilor către domiciliu, precum și către unitățile economice din zonă conform indicatoarelor montate temporar pe durata restricțiilor pe următoarele străzi: strada Frumoasă între strada Sevastopol și Calea Victoriei, strada Gina Patrichi între bulevardul Lascăr Catargiu și Calea Victoriei, Calea Griviței între strada Constantin Budișteanu și Calea Victoriei, cu mențiunea că accesul auto al riveranilor va fi redirecționat către aleea din fața Palatului Știrbei, apoi către strada Banului.

În weekendurile în care se desfășoară evenimentul „Străzi deschise”, traficul rutier pe Calea Victoriei se reia pe timpul nopții până dimineața (în ziua de sâmbătă spre duminică), începând de la ora 22:00 până la ora 09:00. Pentru siguranța participanților la eveniment, pe arterele pe care nu mai circulă mașini se închid și pistele de biciclete.

Bulevardul Drumul Taberei | În perioada 8- 9 iulie, traficul va fi restricționat pe segmentul de drum delimitat de intersecțiile cu strada Valea Ialomiței și strada Valea Argeșului, pe ambele sensuri. Restricțiile sunt valabile începând de sâmbătă, 8 iulie 2023, de la ora 8:00, până luni, 10 iulie 2023, ora 1:00.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.