Acasă Social Prima întâlnire a factorilor interesați în cadrul proiectui european privind biodiversitatea realizat...

Prima întâlnire a factorilor interesați în cadrul proiectui european privind biodiversitatea realizat de CJ Harghita

DISTRIBUIȚI

 169558– 27072023 – În cadrul proiectului „Participarea cetățenilor în guvernanța biodiversității” (Citizen Participation in Biodiversity Governance – CIBioGo), la sediul CJ Harghita a avut loc prima întâlnire a factorilor interesați. În cadrul evenimentului, a avut loc și un atelier interactiv legat de Master Planul regiunii Hășmaș.

CJ Harghita, în parteneriat cu alte cinci instituții din diferite regiuni europene, participă la implementarea proiectului CIBioGo. Scopul proiectului, care va continua până în februarie 2026, este îmbunătățirea instrumentelor de politici regionale prin introducerea mecanismelor structurate de implicare a cetățenilor și părților interesate în domeniile biodiversității și serviciilor ecosistemului. Proiectul concentrează în mod special asupra zonei Hășmaș și vizează Master Planul acestei zone. Provincia Potenza din Italia este partenerul principal, iar durata proiectului este de 36 de luni, completat cu o fază de urmărire de 12 luni.

În cadrul proiectului, regiunile partenere își vor prezenta reciproc bunele practici, învățând unul de la celălalt și implementând soluții în politicile locale de dezvoltare care să servească întreaga populație.

Procesul de învățare interregională va duce la identificarea celor mai potrivite instrumente și metode pentru implicarea părților interesate și comunităților locale, rezolvarea conflictelor, modelele inovatoare de finanțare, proiectele științifice ale cetățenilor și protocoalele de monitorizare legate de biodiversitatea specifică regiunilor partenere.

Parcul Naţional Cheile Bicazului – Hăşmaş este una din cele 5 regiuni biogeografice ale României și una dintre cele mai importante arii protejate.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.