Acasă Cultura/Media Programul „Bucureşti Acasă” susţine peste 50 de proiecte culturale care se întâmplă...

Programul „Bucureşti Acasă” susţine peste 50 de proiecte culturale care se întâmplă în perioada iulie-noiembrie în Bucureşti

Au fost selectate proiectele culturale ale programului de finanţare „Bucureşti acasă" 2023

DISTRIBUIȚI

169412 – 11072023 – Peste 50 de evenimente ale operatorilor culturali se desfăşoară începând din luna iulie 2023 în Bucureşti sub umbrela programului „Bucureşti acasă”, sesiunea din acest an a programului de finanţare nerambursabilă demarată de Primăria Capitalei prin ARCUB – Centrul Cultural al Municipiului Bucureşti.

ARCUB a publicat lista proiectelor finaliste ale sesiunii de finanţare „Bucureşti acasă” din 2023. Din cele 107 propuneri culturale înscrise anul acesta, 73 de proiecte au intrat în cea de-a doua etapă de selecţie.

În total, în urma etapei de evaluare a ofertelor culturale, au fost selectate 54 de proiecte din domeniile „Arte vizuale”, „Educaţie culturală şi artă comunitară”, „Proiecte interdisciplinare şi colaborative”, „Artele spectacolului”, „Patrimoniu material şi imaterial”, „Multimedia, Artă şi Tehnologie”, precum şi din categoria „Proiecte culturale incluzive şi sociale”, o secţiune nouă introdusă în acest an şi care include proiecte din orice domeniu de referinţă.

Pentru a stimula dezvoltarea sectorului creativ din Bucureşti, ediţia din 2023 a programului de finanţare „Bucureşti acasă” susţine proiecte culturale ce forează dincolo de aparenţele unei metropole aglomerate pentru a descoperi felurile diverse în care bucureştenii îşi însuşesc locul în care trăiesc şi pentru a împrietenii locuitorii oraşului cu laturi neştiute ale Bucureştiului. Bugetul pentru finanțarea tuturor proiectelor este de 3,714.221 lei brut.

Printre proiectele culturale susţinute în cadrul sesiunii de finanţare „Bucureşti acasă” se numără  evenimente cunoscute pentru oraş, precum cea de-a zecea ediţie a Balkanik – World Musik Festival, ANIMEST #18 şi Les Films de Cannes a Bucarest. RADAR Live este unul dintre proiectele finaliste la domeniul „Multimedia, Artă şi Tehnologia” alături de SoMe Festival, iar Bucharest International Dance Film Festival #9 şi Brand Cultural de Bucureşti #3 propun publicului bucureştean evenimente interdisciplinare şi colaborative. Din seria proiectelor de educaţie culturală şi artă comunitară fac parte Un-Hidden Bucharest, Focus pe Ferentari şi Explorarium: Călătorie Educaţională Digitală.

Lista celor 54 de proiecte finaliste ale Programului „Bucureşti acasă” este disponibilă pe www.arcub.ro.

Proiectele culturale din cadrul sesiunii de finanţare 2023 se desfăşoară în perioada 17 iulie – 15 noiembrie 2023.

 

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.