Acasă Externe Țările membre OPEC, discuții la Viena

Țările membre OPEC, discuții la Viena

DISTRIBUIȚI

169373 – 06072023  – Al 8-lea Seminar Internațional OPEC în domeniul energiei a început miercuri, la Viena.

Seminarul de două zile, cu tema „Către o tranziție energetică durabilă și favorabilă incluziunii”, reunește miniștri din țările membre OPEC și din alte țări producătoare și consumatoare de petrol, precum și reprezentanți ai organizațiilor internaționale, companiilor petroliere și energetice, academice și alte industrii. experți.

În cadrul ceremoniei de deschidere, secretarul general al OPEC, Haitham Al Ghais, a declarat că durabilitatea tranziției energetice înseamnă echilibrarea nevoilor generației actuale și viitoare și echilibrarea relației dintre dezvoltare și protecția mediului, în timp ce incluziunea înseamnă că există mai multe căi pentru realizarea tranziției energetice și abordarea schimbărilor climatice și că în discuțiile privind tranziția ”trebuie ascultate toate vocile”.

Antonio Oburu Ondo, președintele Conferinței OPEC din 2023 și ministrul minelor și hidrocarburilor din Guineea Ecuatorială, a declarat că seminarul va aborda provocările și oportunitățile majore cu care se confruntă industria petrolieră mondială și va fi o platformă pentru dialog între OPEC și petrol-ţările consumatoare.

Ministrul Energiei al Arabiei Saudite, Prințul Abdulaziz bin Salman, a declarat că OPEC va rămâne angajată în menținerea stabilității pieței globale a petrolului.

Seminarul din acest an include mese rotunde la nivel înalt, sesiuni ministeriale și expoziții. Participanții vor discuta problemele și provocările cheie cu care se confruntă industria petrolului și a energiei, inclusiv tranziția energetică, reducerea sărăciei energetice, securitatea energetică, politicile privind schimbările climatice, investițiile, tehnologia și inovația.

Actuala serie de seminare internaționale OPEC a fost inaugurată în 2001. Al șaptelea seminar internațional OPEC, desfășurat în 2018, a atras aproape 1.000 de participanți din peste 50 de țări și regiuni.

 

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.