Acasă Politic Un vot pentru extremiști este un vot pierdut, atenționează europarlamentarul social-democrat Victor...

Un vot pentru extremiști este un vot pierdut, atenționează europarlamentarul social-democrat Victor Negrescu

DISTRIBUIȚI

 169398 – 10072023 – Coordonatorul național PES activists România, europarlamentarul Victor Negrescu, a îndemnat, și-a îndemnat colegii social-democrați europeni, să combată mesajele extremiste și să promoveze mesaje realiste și constructive despre avantajele apartenenței la Uniunea Europeană.

Sâmbătă, 8 iulie 2023, PES activists România și PSD au organizat la București conferința internațională „Provocările europene și viziunea social-democrată pentru viitor” care a abordat viziunea social-democraților europeni privind viitorul comun în contextul provocărilor pe care UE a trebuit să le gestioneze în ultima perioadă.

„Alegerile pentru Parlamentul European de anul viitor vor determina modul în care va arăta Europa pe viitor. După zeci de ani de conducere de dreapta este evident că este nevoie de o schimbare la nivel european, de un viraj spre stânga în direcția construcției unei Uniuni Europene mai apropiate de oameni, care răspunde mai repede și mai bine la nevoile cetățenilor europeni și în care fiecare este tratat cu respect.

Un viraj spre extrema dreapta ar fi o mare greșeală. România a mai avut reprezentanți ai unor partide extremiste în Parlamentul European, printre care PRM și PNG, care nu au făcut altceva decât scandal făcându-i pe români de rușine în legislativul european. Nu cred că România merită așa ceva. Cred că românii din țară, dar și din diaspora au nevoie în Parlamentul European de oameni capabili să reprezinte țara cu profesionalism, care reușesc să se impună la nivel european folosind inteligent instrumentele existente.

Extremiștii și cei de dreapta s-au coalizat la nivel european pentru a bloca accesul României la spațiul Schengen, dar vom utiliza toate pârghiile pentru a trece peste aceste frâne cu sprijinul partenerilor noștri, inclusiv al social democraților din Germania. Votul pentru partidele extremiste la alegerile pentru Parlamentul European este un vot pierdut pentru că aceștia își doresc să îi sărăcească pe români.

Fără Uniunea Europeană nu am avea podul de la Brăila, finanțat în proporție de 85% din fonduri europene, fermierii ar da faliment fără subvențiile europene, pentru a căror creștere trebuie să ne mobilizăm, multe școli, spitale și drumuri nu ar mai putea fi modernizate, iar autostrăzile din Transilvania, drumurile expres din Oltenia și autostrada Moldovei ar fi imposibil de realizat”, a exemplificat social-democratul Victor Negrescu, vicepreședintele PES.

Evenimentul a reunit 150 de militanți și simpatizanți PES și PSD din toată țara, invitați de marcă, precum Katarina Barley, vicepreședinte al Parlamentului European, Radu Oprea, ministru al economiei, Lars Klingbeil, co-lider al PSD din Germania, membru al Parlamentului Federal German, Doina Federovici, președinta OFSD, reprezentanți ai mediului asociativ și mass-media.

PES activists România este o reţea creată în 2007 a membrilor și simpatizanților PSD interesați de politica europeană, care reunește peste 10.000 de membri la nivelul întregii țări.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.