Acasă Social Aparare Vizita șefului Statului Major al Apărării în Republica Croația

Vizita șefului Statului Major al Apărării în Republica Croația

DISTRIBUIȚI

169581– 28072023 –  Șeful Statului Major al Apărării, generalul Daniel Petrescu, a efectuat, în perioada 25-27 iulie, o vizită în Republica Croația, la invitația omologului croat, amiralul Robert Hranj.

Agenda de lucru a vizat cooperarea militară bilaterală și situația de securitate la nivel regional. De asemenea, în contextul planificării apărării aliate, cei doi oficiali au discutat despre Noul Model al Forței și consolidarea posturii multidomeniu de descurajare și apărare a NATO.

Șeful român al Apărării a apreciat că relațiile bilaterale, în format aliat și UE dintre armatele celor două țări se mențin pe un trend ascendent. „Pentru noi, stabilitatea în Balcani reprezintă o axă strategică, iar colaborarea structurilor militare din această regiune, inclusiv în cadrul misiunilor și operațiilor NATO și UE de stabilitate, contribuie la realizarea acestui obiectiv. Pe de altă parte, prin participarea la Grupul de Luptă al NATO din Polonia, militarii români și croați sunt parte activă a Prezenței Aliate Înaintate. Împreună cu amiralul Robert Hranj am identificat modalități suplimentare de cooperare bilaterală. În acest sens, vom intensifica instruirea în comun a trupelor, precum și colaborarea în plan logistic, tehnico-militar și al învățământului„, a declarat generalul Daniel Petrescu.

Programul vizitei oficiale a inclus întâlniri ale șefului Apărării cu militari croați din cadrul Bazei Navale „Admiral Sveto Letica-Barba” și alte unități militare din orașul Split.

1 COMENTARIU

  1. Vizita generalului Daniel Petrescu la Republica Croatia este un exemplu de excelenta pentru colaborarea militara dintre cele doua tari si construirea unei relatii puternice intre acestia. Acesta a oferit oportunitatea pretioasa pentru amandoua partile de a consolida cooperarea si a se alinia obiectivelor Strategiei de Apropiere in Balcani. Eu salut initiativa sefului Apararii si faptul ca contribuie la ridicarea nivelului de securitate si stabilitate in regiune.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.