Acasă Anchete Interne Ședință operativă a ministrului Afacerilor Interne cu conducerea Inspectoratului General al Jandarmeriei...

Ședință operativă a ministrului Afacerilor Interne cu conducerea Inspectoratului General al Jandarmeriei Române

DISTRIBUIȚI

   169580– 28072023 – Viceprim-ministrul, ministrul Afacerilor Interne, Cătălin Predoiu, împreună cu secretarul de stat pentru ordine și siguranță publică, chestor general de poliție Bogdan Despescu, a avut vineri, 28 iulie 2023, o ședință operativă cu conducerea Inspectoratului General al Jandarmeriei Române (IGJR).

Cu această ocazie, au fost trecute în revistă principalele obiective și misiuni ale IGJR pentru perioada următoare.

În context, ministrul Cătălin Predoiu a solicitat o abordare profesionistă și transparentă prin explicarea în spațiul public a activităților desfășurate de efectivele de jandarmi și a atribuțiilor legale, pentru a asigura înțelegerea și sprijinul comunității și pentru a elimina din start posibile interpretări și abordări negative.

Totodată, ministrul Afacerilor Interne a dat asigurări că va sprijini toate demersurile Jandarmeriei Române care se încadrează în normele legale și vizează îmbunătățirea serviciului oferit cetățenilor și modul de îndeplinire a misiunilor.

În cadrul discuțiilor purtate, a fost subliniată importanța  respectării valorilor și eticii profesionale în toate interacțiunile pe care jandarmii le au în spațiul public atât în timpul serviciului, cât și în timpul liber.

Ministrul Cătălin Predoiu și-a exprimat aprecierea față de activitatea desfășurată de structurile de jandarmi și a insistat pe intensificarea eforturilor pentru creșterea gradului de siguranță al cetățenilor cu ocazia desfășurării unei evenimente publice de amploare.

În cadrul ședinței, au fost abordată și problema deficitului de personal, fiind purtate discuții despre mecanismele instituționale pe care trebuie să le dezvolte Jandarmeria Română pentru a asigura îndeplinirea în bune condiții a tuturor atribuțiilor.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.