Acasă Anchete Justitie Alina Gorghiu, la Chișinău: ”Dezinformarea este prima armă folosită pentru destabilizarea Moldovei....

Alina Gorghiu, la Chișinău: ”Dezinformarea este prima armă folosită pentru destabilizarea Moldovei. Și în România sunt astfel de actori utili și strategici”

DISTRIBUIȚI

 169793 – 24082023 – Bucureștiul va sprijini, în continuare, Chișinăul pentru începerea, până la sfârșitul acestui an, a negocierilor de aderare la UE. ”România va continua demersurile susținute în relația cu instituțiile europene în sprijinul Republicii Moldova pe toate palierele legate de integrarea europeană, Am asigurat-o pe doamna ministru că susținem obiectele de reformă, pe care și le-a asumat, care sunt multe și curajoase, și o felicit că este una din vocile puternice pro-europene, de care România se simte atașată”, a declarat ministrul Justiției, Alina Gorghiu, a afirmat la finalul unei întrevederi pe care a avut-o la Chișinău cu omologul său Veronica Mihailov-Moraru.

Referindu-se la situația tensionată din regiune, în contextul războiului pe care Rusia l-a declanșat în Ucraina, Gorgiu a vorbit despre sprijinul ”real și autentic” acordat de România Republicii Moldova în contracararea războiului hibrid al Rusiei: ”Miza comună este să contracarăm și să nu permitem destabilizare în regiune. Dezinformarea este prima armă care o folosesc pentru destabilizarea Moldovei. Și în România sunt astfel de actori utili și strategici. Vă adresez o rugăminte: să comunicăm cât mai clar cetățenilor din Republica Moldova ce înseamnă acest parteneriat dintre statele noastre, care sunt avantajele acestuia, care sunt lucrurile care aduc plus valoare de necontestat”.

Alina Gorghiu a mai declarat că autoritățile de la București vor transfera expertiză și sprijin pentru armonizarea legislației cu cea a Uniunii Europene.

La rândul său, ministrul Veronica Mihailov-Moraru, a afirmat că ”România este cel mai bun avocat la Bruxelles și nu doar. (…)  am confirmat angajamentul nostru de a promova politici necesare unui stat de drept și am remarcat susținerea Ministerului Justiției din România în oferirea expertizei și oferirea celor mai bune practici. Experiența colegilor din România este foarte importantă și când vorbim despre accesul la justiție echitabilă și transparentă. Suntem recunoscători de preluarea de bune practici în ceea ce privește funcționarea sistemului penitenciar și cel de probațiune”.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.